Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
DHA'nın haberine göre Partiler adayını belirledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın görev süresi 22 Kasım 2017 tarihinde sona eriyor. Meclis Başkanlığı adaylığı için başvurular Pazartesi günü başladı ve 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 24.00’te sona erecek.

ADAYLAR BELLİ OLDU

Meclis Başkanlığı seçimlerinde; AKP, mevcut Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel’i, HDP tutuklu bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ı, MHP ise İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ı aday olarak göstermişti.

İYİ PARTİ’NİN ADAYI DA BELLİ OLDU

Meclis’in çiçeği burnunda partisi İYİ Parti’nin adayı da belli oldu. Meral Akşener’in liderliğini yaptığı partinin Meclis Başkanı adayı, Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu oldu. Yusuf Halaçoğlu parti başkanlık divanının aldığı tavsiye kararı üzerine Meclis Başkanlığına ‘Başkan adayı olmak üzere’ bir dilekçeyle başvurdu.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “İsmail Kahraman'ın  AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı olarak gösterilmesi her bakımdan bir skandaldır. Bunun için iki noktayı vurgulamamız yeterli olacaktır. Birincisi İsmail Kahraman'ın damadı ile ilgili FETÖ’cülük iddialarıdır. Kahraman'ın bu iddialar tam bir açıklığa kavuşmadan AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı olması FETÖ'yle ilgili soruşturmaların sulandırılmasında yeni bir safhaya girildiğinin göstergesidir. Halen 15 Temmuz hain kalkışma teşebbüsü ile ilgili kurulmuş olan Komisyon'un raporunu bastırmayan birinin Meclis Başkanlığına aday gösterilmesi içe sindirilmesi zor bir durumdur.”


Editör: TE Bilisim