Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Ankara’da sokaktan kâğıt toplayarak geçimini sağladığı ortaya çıkan Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuştu. Gezer, “Elimdeki işi de aldı devlet. Şu anda işsiz, güçsüzüm. En azından atanamayan diğer arkadaşlarım atansın, onun mücadelesini vereceğim.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 13 yıldır atanamayan ve geçimini kağıt toplayarak sağlayan 4 çocuk babası Ramazan Gezer, 11 yıldır atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeni Netice Demirci ve bu yıl atanmayı bekleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Tansu Kadakoğlu'nu da yanına alarak TBMM’de basının karşısına çıktı.

Son araştırmalara göre, Türkiye’de İzlanda’nın nüfusu kadar atanamayan öğretmen bulunduğunu vurgulayan Sertel, bu sayının giderek arttığını ve ilerleyen dönemlerde 400-500 bin kişiye ulaşacağını kaydetti. Sertel, “Eğitim sisteminde bugün öğretmen olamazsın demiyorlar. Sen öğretmen olursun, mezunda olursun ama AKP iktidarında atanamazsın gerçeği ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Sertel’in ardından söz alan Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, üniversiteyi kazanmadan önce çok zor şartlar altında yaşadığını söyledi. Üniversiteyi kazanmasının ardından 4 yıl üniversite ve 1,5 yıl tezsiz yüksek lisans yaptığını kaydeden Gezer, “Şu an kağıt topluyorum. Herhangi bir atama falan da beklemiyorum. Elimdeki işi de aldı devlet. Şu anda işsiz güçsüzüm yani. En azından atanamayan diğer arkadaşlarım atansın onun mücadelesini vereceğim.” ifadelerini kullandı.

“Burada sesini duyuramayan çok arkadaşımız var. Ben haberlere çıktıktan sonra hiç numarasını bilmediğim arkadaşlar bana ulaştı, sınıf arkadaşlarım. Öğrendim ki hiçbiri atanamamış. Dershanelerde sürünüyor arkadaşlarımız, çok düşük ücretlerle.” diyen Gezer sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda fabrikalarda bir sürü Suriyeli çalışıyor, düşük ücretle sigortasız. Daha birçok Suriyeli de gelecek. Onlara da iş imkânı tanınacak. Önleri açılması isteniyor herhâlde. Kendi halkımız bu kadar işsizken, güçsüzken Suriyelileri düşünmek biraz saçma.”

Toplantıda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Tansu Kadakoğlu da söz aldı. Bu yıl atanmayı umduğunu belirten Kadakoğlu, atanmayan öğretmenlere Atatürk’ün öğretmenlere verdiği değerin verilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim