Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye sınırına patriot füzelerinin kurulmasına karşı çıkarak, bu durumun 1. Dünya Savaşı öncesi iki Alman gemisinin Osmanlı’ya sığınmasıyla örtüştüğünü söyledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bazı programlara katılmak üzere Adana’ya geldi. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi tarafından düzenlenen programa katılan Kamalak, hükümete yüklendi. Ülkenin iyi yönetilmediğini ve bataklığa doğru sürüklendiğini ileri süren Kamalak, Malatya Kürecik’e füze kalkanı yerleştirilmesi ve Suriye sınırına patriot füzelerinin kurulmasına karşı çıktı. Bu durumun Türkiye’yi hedef konumuna getireceği uyarısında bulunan Kamalak, asıl hedefin ise Büyük İsrail devletinin kurulması olduğunu iddia etti. AK Parti’yi Osmanlıyı 1. Dünya Savaşı’na sokan İttihat ve Terakki’ye benzeten Kamalak, “Dünkü ırkçı siyonizm Osmanlı’yı savaşa sokmak suretiyle bölmek istiyordu, sonuçta İsrail devletinin kurulmasını amaçlıyordu. Şu anki ırkçı emperyalizmin ve siyonizmin amacı Türkiye’yi bölmek ve Büyük İsrail devletini kurmaktır. Ancak Türkiye’nin bölünmesi için bir savaşa sokulması lazım. Endişemiz odur ki, 1. Dünya Savaşı’nda o iki savaş gemisi imparatorluğumuzun, Osmanlı Devleti’nin savaşa sokulması için bir vasıta olarak kullanılmış idiyse, şimdi de muhtemelen Türkiye’ye yerleştirilmiş olan bu iki savaş aracı o gemiler gibi bir vesile olarak kullanılacaktır.” dedi.

Önümüzdeki dönemde ekonomik krizin daha da artacağı öngörüsünde bulunan Kamalak, “2012’nin üçüncü çeyreğindeki 1.6 büyüme aslında küçülmedir. Bu oran altın satışından kaynaklanmaktadır ve bu da eldeki birikimlerin tüketildiğini göstermektedir. Endişemiz odur ki, önümüzdeki dönemde bu ekonomik kriz daha da artacaktır. Ticari hayat dört ülkeyle bugün durmuş durumda. Rusya ile ticaretimiz sıkıntıda, İran ile olan ticaretimiz büyük ölçüde sıkıntıda, Irakla olan ticaretimiz sıkıntıda, iş yapan müteahhitlerimiz alacaklarını tahsil edip edememe konusunda tereddüt içerisinde, Libya ile olan ticaretimiz bütünüyle akim kaldı, Suriye ile olan ilişkiler malum.” diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim