Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Karadeniz’e, Doğu Anadolu Bölgesi'nden sağlanması planlanan demiryolu hattı için 3 güzergah üzerinde etüt çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Soluk, ”Henüz daha bir noktaya varılmış değil. 1980’li yılların ilk yarısında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çalıştığı bir projeyi ısıtıp ısıtıp masaya koyuyorlar. O projeyle bizim bakanlığımızın uzaktan yakından ilgi ve ilişkisi yoktur. Arayışlarımız 3 güzergahta sürüyor.” dedi.

        Habib Soluk, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile bugün Giresun’a geldi. Soluk, Canikli, beraberindeki AK Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’le yapımı planlanan Giresun Çevre Yolu Projesi'nin uygulama alanlarında incelemelerde bulundu.

        Habib Soluk, ilk olarak Giresun Merkez’e bağlı Çavuşoğlu köyüne, ardından da Baltama Vadisi’ne geçti. Daha sonra beraberindekilerle birlikte Giresun Kalesi’ne çıkan Soluk, bölge hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

        Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Soluk, projenin 28 Aralık tarihi itibariyle uygulamaya konulduğunu aktardı. Soluk, "Öncelikle bunun etüdü yapılacak. Etüt yapıldıktan sonra harita alımı yapılacak. Harita alımı için yapraksız bir dönem beklenecek. Ağaçlıklı bir bölge. Bu nedenle zemini sağlıklı alabilmek için yapraksız dönem beklenecek. Ondan sonra ana proje başlayacak. Fakat şunu samimi olarak ifade etmemiz mümkün. Sayın Grup Başkanvekilimizin aylar önceki bu konudaki talebi, Sayın Bakanımız tarafından ilgili genel müdürlüğe talimat verildi. Bizim çalışmalarımız başladı. Biz bu başlangıca da '28 Aralık 2012' diyoruz. Bunun üzerine de sayıyoruz. Yani artık geriye doğru gelmeye başladı. Yapılabilirliği olan en kısa zamanda tamamlanacak.” dedi.

        "DEMİRYOLU HATTI İLE İLGİLİ ETÜT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

        Soluk, Karadeniz’e, Doğu Anadolu Bölgesi'nden sağlanması planlanan demiryolu hattıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, ”Demiryolu ile Karadeniz’i güneye indirecek bir güzergah arayışımız var. Üç noktada demiryoluyla ilgili etüt çalışmalarımız devam ediyor. Henüz daha bir noktaya varılmış değil. Ancak bölgede yöresel olarak oradan geçiyor, buradan geçiyor diye söylentiler olabilir. 1980’li yılların ilk yarısında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çalıştığı bir projeyi ısıtıp ısıtıp masaya koyuyorlar. O projeyle bizim bakanlığımızın uzaktan yakından ilgi ve ilişkisi yoktur. Arayışlarımız sürüyor.” diye konuştu.

        AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise yaptığı açıklamada, Giresun Güney Çevre Yolu Projesi'ne büyük önem verdiklerini söyledi.

        Projenin, Giresun’un geleceğine yön vereceğini kaydeden Canikli, şöyle konuştu: "Giresun açısından, Giresun’un şehirciliği açısından, hem Giresun’dan, hem de Giresun’a olan ulaşımın kolaylaşması açısından gerçekten bu proje önemli ve hayati bir proje. Bu proje daha önce bizim ilan ettiğimiz ve Giresun halkına taahhüt ettiğimiz projelerden biri değil. Bu proje tüm onların üzerine sonradan ilave edilen bir projedir. Giresun’un bir sonraki çağa taşıyacak olan, her anlamda, önünü ve ufkunu açacak olan bir proje. Şimdiden ben hayırlı olsun diyorum. Daha işin başlangıcındayız. Ama olsun. Başlamadan bitiremez, ilerleyemezsiniz. Bu kararın verilmiş olunması, bu iradenin devletimizde, bakanlığımızda işin önemli kısmıdır. Bu başladıktan sonra gerisi gelir artık. Bugüne kadar yaptığımız her projede bu böyle oldu."

        "PROJENİN STARTI VERİLDİ ANCAK HAZIRLIK AŞAMALARI UZUN SÜREBİLİR"

        Projenin dün startının verildiğini, bu nedenle hazırlık aşamalarının uzun zaman alacağına işaret eden Canikli, ”Burada zaman önemlidir. Özellikle, 'bir proje nasıl yapılır, nasıl hayata geçirilir, nasıl sonuçlandırılır?' bunu bilmeyen bazı arkadaşlarımız şu ya da bu nedenle kendilerinin siyasi amaçları doğrultusunda bunları manipüle etmeye çalışıyorlar. Tabi bakkaldan ekmek alır gibi projeleri hayata geçirmek mümkün değil. Bunun arkasında çok ciddi çalışma gerekiyor. İnşaatından daha önemlisi, daha fazla zaman alacak olan her anlamda teknik çalışmalardır. Hem teknik çalışmaları yönüyle, hem de finansmanı yönüyle gerçekten çok büyük bir proje olduğu için zaman alması da doğaldır. Ama bu zamanda Giresun’un kabul edebileceği bir bir süre olmalı." şeklinde konuştu.

        Projenin yapımını hızlandırma noktasında ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade eden Canikli, "Belki bu dönem sonuna kadar milletvekili olarak, daha sonra arkadaşlarımız devam edecek. Ama biz yine de bu dönem bittikten sonra da hiç kuşkusuz bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunu da söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim