Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Projesi’nde bekçi olarak çalışan en küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun bu sabah şantiyedeki işinden çıkarıldığı iddiasına kendisinden cevap geldi. İşten çıkarılmadığını, medyanın ilgisinden bunaldığı için izne ayrıldığını söyleyen kardeş Kılıçdaroğlu, "Birkaç günlüğüne izne ayrıldım. Çıkan haberlerde bir yanlış anlaşılma var." dedi.

Bazı internet haberlerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, partisinin MYK toplantısında, "Kardeşim Celal’i işten çıkarmışlar." yönündeki açıklamaları tartışmaları tekrar gündeme taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, "Genel başkanımızın kardeşinin çalıştığı şirkete yönelik bir denetim süreci başlatılmış. Maliye, defterlerini incelemeye almış. Bu sürece bağlı olarak Celal Kılıçdaroğlu bu sabah işten çıkarılmış." şeklinde konuştu. Ortaya atılan iddiaları cevaplayan Celal Kılıçdaroğlu ise medyanın yoğun ilgisinden bunaldığı için birkaç gün izin aldığını dile getirdi. İşten atılma konusunun bugün gündeme geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Medya gelip gittiği zaman ben de iş arkadaşlarım da rahatsız olduk. Bundan dolayı izin aldım, rahat çalışamıyorum çünkü. Bu bir reklam değil. Benim borcum var, oğluma kredi çektiğim için emekli maaşım yetmiyor. Ben de alnımın teriyle çalışıyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu haberlerin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin ile telefonda görüştüğünü ifade eden kardeş Kılıçdaroğlu, “Ağabeyim Kemal Bey’le telefonda görüştüm. Gürsel Tekin de aradı, onunla da görüştüm. Bir sorun olmadığını söyledim. Ağabeyime kendim, ‘İşten çıkarıldım.’ diye bir şey söylemedim. Öyle bir şey olduğu zaman haberdar ederdim. Duruma karşın kendisiyle de görüştüm. Bundan sonra da yine aynı yerde işime devam edeceğim. Gürsel Bey ve ağabeyimle konuştuktan sonra görevimde başarılar dilediler. Seve seve çalışacağım. Maliye incelemesi yüzünden de birtakım iddialar var. Ben işe ilk başladığım zamanlarda ikamet belgesini verdim, sigortam yapıldı. Bunda bir yanlış anlaşılma var.” dedi.

Firma yetkilileri ise işten çıkarma olmadığını söyleyerek, basının yoğun ilgisi olduğu için Kılıçdaroğlu'na izin verdiklerini belirtti.
Editör: TE Bilisim