CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Akil Adamlar Komisyonu’ ile ilgili yaklaşımını anlattı. CNN Türk’ün sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin ‘Akil Adamlar Komisyonu’ ile kendilerinin önerdiği komisyon arasında 180 derece fark olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Akil Adamlar Komisyonu için formülünü "Meclis çatısı altında oluşturulacak bir Uzlaşma Komisyonu'na bağlı olarak faaliyet göstermesi" olarak tanımlayarak, "O zaman herkes ile görüşebileceklerdi"ifadelerini kullandı.

ÖCALAN’LA DEVLET DEĞİL KOMİSYON GÖRÜŞMELİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşme sürecini doğrudan devletin değil bu komisyonun yürütmesi gerektiği yönündeki görüşünün de altını bir kez daha çizdi.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu an hükümetin üzerinde durduğu Akil Adamlar Komisyonu için "İktidar güdümünde bir komisyon olacak" ifadesini kulandı.

“BAŞBAKAN’DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan açıklama beklediklerinin de altını çizerek "Bizim muhatabımız Erdoğan, süreç ile ilgili yorum yapmıyor nasıl çözeceksiniz sorusuna yanıt yok ayrıntılı açıklama bekliyoruz" diye konuştu.

“İSTERLERSE GÖRÜŞÜRÜZ”

"Eğer AK Parti randevu isterse" sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu "Yetkili organlarımıza götürürüz tamam derlerse biz de görüşürüz" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim