CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için Çankaya Köşkü’ne çıktı. Sürpriz görüşme sonrası Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir açıklama yaparken, CHP liderinin hükümeti Cumhurbaşkanı Gül’e şikayet ettiği öğrenildi.

"İMRALI SÜRECİ İÇİN MGK KARARI VAR MI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Çankaya Köşkü’nde 45 dakikalık sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İmralı süreci için MGK kararı var mı"sorusunun yanıtsız kaldığı öğrenildi.

Hürriyet'ten alınan bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, "Hükümet tarafından bilgilendirilmediğimiz bir süreç yaşıyoruz. Üstelik izlenen yöntem de hukuk dışıdır. MİT üzerinden yürütülen sürecin hukuksal bir karşılığı yoktur. MGK'nın da başkanı olarak ivedi olarak sürece müdahale etmelisiniz" çerçevesinde bir değerlendirme yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'e "Milli Güvenlik Kurulu (MGK), MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a Öcalan ile görüşmesi yönünde yetki verdi mi?" sorusunu yöneltti. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, Kılıçdaroğlu'nun sorusuna yanıt vermedi. Gül'ün "Evet ya da hayır" demeyerek sessiz kalması dikkat çekti.

TBMM'DEN KAÇIRILIYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişi olarak süreci izleyerek geçirmemelisiniz. Kürt sorununun çözümünü hepimiz istiyoruz. TBMM'nin aktif rol oynaması gereken bir süreçte, Başbakan 'Bana güvenin' söylemiyle süreci yürütmeye çalışıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde benzer sorunlar 'ben yaptım oldu' anlayışıyla çözülmedi. Devlet başkanlarının, ülke meclislerinin, iktidarın, muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle yürütülen süreçlerin aksine Türkiye'de sorun TBMM'den kaçırılıyor" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin medyaya yönelik baskı uyguladığını ve bunun rejimi tehlikeye düşürecek seviyeye geldiğini de savundu.

Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, "Devlet aklını devreye sokun. MİT üzerinden yürütülen yeni İmralı sürecine müdahale edin" isteği geldiği bildirildi.

HERKES GÖREVİNİ YAPMALI

Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı: "Millet kaygı içinde. Bu kritik dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine karşı görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeliyiz. Böyle bir dönemde sorumluluklarını ihmal edenler, tarihe hesap veremezler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin binlerce yıllık birikimle zenginleşmiş aklı ve milletin derin irfanını acilen ve yeniden devreye sokmak mecburiyetindeyiz." Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayrıntılar konusunda bilgi vermek Cumhurbaşkanı'nın takdirlerindedir" diyerek soru almadı.

Editör: TE Bilisim