ABD’de Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmanın ardından çıkışta Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Brüksel'deki sözlerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt vermeyeceğini söyleyerek “Kılıçdaroğlu’nun bana katil demesine asla müsaade etmem, o seviyeye de düşmem. Konuyu avukatlarıma havale ettim” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın 'mahkeme' çıkışına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bugün yanıt geldi. Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatarak, “Beni mahkemeye verecekmiş suçlamaları yaptım diye. Çok mutlu oldum aslında. Bir olayı belki bu vesile ile aydınlığa çıkaracağız. Mahkemeden 34 kişinin öldürülmesi talimatını verenlerin getirilmesini isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Sivaslı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'ın mahkeme çıkışına yanıt verdi.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

Kemal Kılıçdaroğlu, "Beni mahkemeye vereceklermiş. Ben bu suçlamaları yaptım diye. Çok mutlu oldum aslında . Neden biliyor musunuz? Bir olayı bu vesileyle ortaya çıkaracağız. Mahkemeye dilekçe vereceğiz. Uludere'de 34 kişinin öldürülmesi talimatını kim verdi? Çünkü bu bir katliam. Onun faillerini mahkemeye getirilmesini isteyeceğiz veya o emri verenin belgesini, kişiyi isteyeceğiz. Genelkurmay Başkanlığı şöyle bir açıklama yaptı; 'Biz orduyuz. Doğal olarak hükümete bağlıyız bütün demokrasilerde olduğu gibi. Hükümet talimat verir, bizde gereğini yaparız' O pilota talimatı kim verdi? O uçaklar nasıl kalktı nasıl gitti bombaladı. Bu davanın en güzel sonucu bir karanlık olay aydınlığa çıkacak. Eğer yargı görevini yaparsa " diye konuştu.

Editör: TE Bilisim