CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- AKP'nin şöyle bir özelliği var. Gerek AKP hükümetinin gerek partinin bir görevi var. Erdoğan'ın devirdiği çamları düzeltme görevi. Hatırlarsanız bir sözcü kalkar ölye demek istemiyor derdi. Geldiğimiz noktada artık kimse düzeltmiyor. Çünkü öyle bir laf etti ki düzeltilecek bir tarafı yok bunun. Yalan farklı bir kavramdır.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

- Kendisini kurtarmak için antropoloji dergileri gösteriyor. Sen açık açık özür dileyeceksin bu milletten. Antropoloji bölümü var haberi var mı acaba?

- Sen her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum dersen orada dur gardaş! Kapsayıcı milliyetçilikten bahsettiğini söylüyor. Sevsinler seni! Git Rize'de söyle dedim, Rize'de de aynı şeyleri söyleyeceğim demiş. Sen Rize'de kıvırmadan "Ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım" diyeceksin. Takdir Rizelilerin.

- Milliyetçilikten dem vuruyor. Geldiği nokta içinden çıkılamaz bir nokta. Ancak ve ancak milletten özür dileyecek. Bu Türkiye Cumhuriyeti topraklarını NATO toprağı olarak da tanımlamıştı. Bunu yapan kişi milliyetçiliği de böyle tanımlayacak tabi. Ona da ses çıkmadı.

- BDP heyeti Sinop'a sonra Samsun'a gitti. Sinop'ta olaylar çıktı, grup toplantısına geliyor ilk işi CHP'li belediye başkanını suçlamak oluyor. Yalancıdan Başbakan olmaz. Yalan söyleyen adamdan bu ülkeye hayır gelmez. Sen Başbakan'sın Vali emrinde. Bu olayları kimler çıkardı diye sorarsın. Arzu edersin Sinop Belediye Başkanı'nı ararsın. Bizim başkanımız Sinop'ta değil, milletin gözüne baka baka suçluyorsun. Bir Başbakan'a yakışır mı?

- CHP'li belediyeler yaptıkları ihalelerde PKK'ya para aktarıyorlar demişti. Hangi CHP'li belediye diye sormuştum, tık yok. Senin CHP'den iki kez özür dilemeni bekliyorum. Bir, Sinop olayları dolayısıyla bir de CHP'li belediyeler yaptıkları ihalelerde PKK'ya para aktarıyorlar dediğin için. Özür dilemek şerefli insan işidir. BDP milletvekili özür diledi, sen Başbakan'sın aynı onuru göster.

- BDP milletvekilleri Abdullah Öcalan ile görüştüler, dönüşte PKK'nın elinde tutsaklar var, devletin de elinde tutsaklar var... Başbakan'ın bu önemli cümlenin ayırdına varmaması mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti hapishanelerinde tutsaklar var mı yok mu açıkça söyle bize. Milletin bilgi sahibi olmaya ihtiyacı var. Hiçbir başbakan ülkesini aşağılamaz.

- Erdoğan, otoyollarla ilgili özelleştirmeyle ilgili çalışma yaptıklarını ve çıkan rakamlara göre "Ben bunu yaparsam vatana ihanet ederim" dediğini söyledi. TEKEL'in içki bölümü 2004 yılında AKP iktidarı döneminde 292 milyon dolara özelleştirildi. 2 yıl sonra şirket bunun yüzde 90'ını 810 milyon dolara sattı. Alan kişi de bunu 2011 yılında 3.3 milyar dolara sattı. Burada vatana ihanet var mı yok mu?

- Telekom 3 yıllık karına sattı. Satın alanlardan birisi de Suudi Arabistan'da bir posta kutusunu adres verdi. Burada vatana ihanet var mı yok mu?

- Özelleştirme yasasına göre bir tesis özelleştirilirken önce değer tespiti yapılıyor. Önce gizli tutulan o değer özelleştirmenin ardından kamuoyuna açıklanmalıdır. Bugüne kadar hiçbir zaman açıklanmadı. Yasa açıkça çiğneniyor.

- Vatandaşa sorun kimse hayatından memnun değil. Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Bu ihtiyacı sokağa çıktığınızda göreceksiniz. Bizim insanımızın sağduyusu güçlüdür. Kendi milletini aşağılayan bir Başbakan ortaya çıkmıştır. Etnik kimlikle hiçbir CHP'linin işi yoktur. Bizim milliyetçilik anlayışımız yurtseverliktir. Kimsenin kimliğini ayaklar altına alıp çiğnemeyiz.

Editör: TE Bilisim