Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, son yıllarda yapılan seçimleri eleştirerek, “Türkiye’de son 10 yılda yapılan seçimlerde ölmüş insanın bile oy kullandığı ortaya çıktı, çuval çuval oy yakıldı. Dolayısıyla son 10 yılda yapılan seçimler şaibelidir ve soruşturulmaya muhtaçtır. Oysa ki muhtarların teknik imkânları kuvvetlendirilseydi kimse kimsenin yerine oy kullanamazdı.” dedi.

Vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan muhtarların, ciddi özlük sorunları olduğunu ve sosyal hayatın merkezini muhtarların oluşturduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Böyle olmasına rağmen hak ettiği karşılığı almazlar. Özlük hakları ve sorunlara ilişkin 2010 yılında verdiğim kanun teklifine ortada bir şey yok. Bizi kara propaganda yapmakla suçluyorlar.” diye konuştu.

MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından Bornova Öğretmenevi’nde düzenlenen muhtarların buluştuğu toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, muhtarların hemen her gün çalıştığına dikkat çekti. Tanrıkulu, şöyle konuştu: “İzmir’in olduğu kadar muhtarların da tüm sorunlarının farkındayız. Muhtarların sıkıntıları için bir şeyler yapılmalı diye düşünüyor ve bunu somutlaştırarak kanun teklifleri veriyoruz. Meclis'e, muhtarların özlük hakları ve sorunları ile ilgili iki kanun teklifi verdim. Bu teklifleri 2010 yılında vermemize rağmen ortada bir sonuç yok.”

MHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, Bayraklı İlçe Başkanı Taşkın Işık, Karşıyaka ve Buca Muhtarlar Derneği başkanlarının katıldığı toplantıda, İl Başkanı Necat Karataş, yaklaşan yerel seçimlerde İzmir belediyelerinde söz sahibi olacaklarını ve tüm çalışmalarını bu yönde yaptıklarını ifade etti. Karataş, “MHP, muhtarlarımızın sıkıntılarına hiçbir zaman uzak kalmamış, problemlerini her mecrada dile getirmiştir. İzmir belediyelerinde söz sahibi olduğumuzda ‘biz yaptık oldu’ zihniyetiyle çalışmayacağız. Elbette, muhtarlarımızla çalışacağız, çünkü halkın sorunlarına en yakın olan sizlersiniz. Mevcut hükümet eyalet sistemi yapısı için üstlenmiş olduğu görevi yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. AKP hükümetinin eyalet hülyasının içinde muhtarlara ve mahallelere yer yok.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim