Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Atatürk Türkiye'dir, Ankara Atatürk'tür." dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir' diyen ve bu anlayışla Samsun’a çıkan, ulusal Kurtuluş Savaşımızın önemli kilometre taşlarından biri olan Ankara’yı da karargâh seçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, ülkemizin makûs talihinin tersine çevrilmesidir. Çünkü Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, bağımsızlığın, özgürlüğün, cumhuriyetin, demokrasinin, kadın - erkek eşitliğinin Ankara’ya gelişi ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslimidir." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin muasır milletler seviyesinin hedeflenmesi, çağdaşlık, hukuk ve sosyal devlet mücadelesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

        "Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, mevki, makamın elinin tersiyle itilmesi, üniformanın bir kenara atılması, yurtseverlik inancıyla 'hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır' diye her karış toprağın savunulmasıdır. Açıkçası, Atatürk Türkiye’dir, Ankara Atatürk’tür. O nedenle sinsi emellerle, adım adım Ankara’yı ve Türkiye’yi Atatürk’ten arındırmaya çalışmak da Başkent'in içini boşaltmayı hedeflemek de nafile girişimlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ankara’ya, hoş geldin bağımsızlık, hoş geldin özgürlük, hoş geldin cumhuriyet ve demokrasi, hoş geldin kadın-erkek eşitliğiyle, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Sizi 93 yıl önceki coşku, sevgi, saygı ve güvenle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum."
Editör: TE Bilisim