Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesi kucaklayacaklarını, her düşünceye saygı göstereceklerini söyledi. "Her arkadaşım konuşurken laflarının nereye çekileceğini iyi düşünmelidir." diyen Kılıçdaroğlu, "Devletin ırkı olmaz, devlet tüm etnik milletlere eşit mesafede durur. Milliyetçilik anlayışımız çağdaştır, tüm yurttaşları kucaklar. Anlayışımız, kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayıştır. Bizim milliyetçiliğimiz kafatası milliyetçiliği değil. Biz bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz." dedi.

CHP Meclis Grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce ırkçılık tartışması yaşandı. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'e tepki gösteren bir partili "Biz genel başkanımızı seviyoruz, seni sevmiyoruz." dedi. Toplantı salonunda zaman zaman "Yaşasın halkların kardeşliği" diye slogan atıldı.

Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, herkesin anne ve babasının kimliğiyle gurur duyacağını söyledi. Bunun siyasete alet olmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "'72 millet birdir' diyen bir felsefeden geliyoruz biz. Avrupa etnik kimlik siyasetini yasaklamıştı. Etnik kimlik üzerinden siyaset milyonlarca insanın yaşamına mal olmuştu. Bu topraklarda hepimiz eşitiz, özgürüz. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. Bireylerin hak ve özgürlükleri var. Onlar ayrı şeylerdir. Onlara önem vereceğiz. Biz yasaklayıcı bir dünyadan gelmiyoruz. Özgürlükleri genişlettiğiniz zaman ülkede barış olduğunu göreceksiniz." diye konuştu.

Koro halinde CHP'yi eleştirenlere seslenen Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman medya mensuplarını ağır bir dille eleştirmediklerini kaydetti. 'En ağır yalaka medya dedim' diyen Kılıçdaroğlu, "Ama o değerli Türk büyüğü 'sizin boynunuzda tasma vardı o tasmayı ben çıkardım' dedi. Hala boynunuzda 'tasma' olduğuna mı inanıyorsunuz? Eğer demokrasisi sağlıklı çalışan bir ülkede olsaydık bu lafı bir Başbakan edemezdi etseydi de o koltukta oturamazdı." ifadelerini kullandı.

Sözü CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'e getiren Kılıçdaroğlu, "Konuşmalarımıza dikkat edeceğiz. Önümüzde sağlıklı çalışan kafa yoran bir medya yok. Acaba 'CHP'de karışıklığı nasıl çıkarırım' diyen bir medya var. Boynunuzda tasma var dendiği zaman ses çıkarmayan, yalaka dendiği zaman ayaklanan medya var. Ama bu ülkede tam tersi gerçekten medya mensupları da var. Emin olun defalarca söyledim. 'Kapıkule'den kar yağışı bekleniyor' diye haber gelsin, söz dönüp dolaşıp CHP'ye gelir. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyal demokrasiyi bu ülkeye getiren biziz. Bu anlayış, çağdaş bir anlayıştır. Bu anlayış bütün yurttaşları kucaklama anlayışıdır. Bu anlayış evrensel hukuka uygundur. İnsana insan olarak saygı gösterme anlayışıdır. Bölünmeye değil birliğe davet, hiç kimsenin ötekileşmediği kucaklaştığı, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacak anlayıştır. Herkesi kucaklayacağız. Her düşünceye saygı göstereceğiz. Her arkadaşım konuşurken laflarının nereye çekileceğini iyi düşünmelidir. O yüzden Parlamento'da kürsüde konuşurken üniversitede konuşmuyoruz biz. Her CHP'linin son derece dikkatli olması lazım. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz aynı zamanda millyetçiyiz, ülkemizi seviyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz çoğulculuk anlayışını benimser. Devletin ırkı olmaz, devlet tüm etnik milletlere eşit mesafede durur. Milliyetçilik anlayışımız çağdaştır, tüm yurttaşları kucaklar. Anlayışımız, kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayıştır. Bizim milliyetçiliğimiz kafatası milliyetçiliği değil. Biz bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim