Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parlamenter demokratik sistemi yaşatmak için mücadele ederken, bu sistemi çökertmek için yola çıkanların hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun hepimizin ortak paydası olmak zorundadır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu Fettullahçı terör örgütüne mensup darbecilere sert tepki gösterdi. "21. yüzyıldayız. Hangi gerekçeyle siz darbe yapıyorsunuz?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Eğer bir sorun varsa parlamenter rejim içerisinde, biz bu sorunu çözmeye hazırız. Bu sorunu çözmeliyiz. Parlamentonun iradesi ortaya çıkabilmeli. Kendi sorununu kendisi çözebilmeli. Demokrasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun hepimizin ortak paydası olmak zorundadır. Demokrasi sadece benim için değil çöpte kâğıt toplayan vatandaş için de geçerlidir. Adıyaman, Hakkari, Edirne'deki vatandaş için de geçerlidir. Esnaf için de geçerlidir demokrasi. Demokrasiyi askıya alacağız. Niçin? Buna açık ve net karşı çıktık. Parlamenter sisteme, parlamenter demokratik sisteme yönelik bir darbe girişimi oluştu. Hiçbir endişemiz yok. Parlamenter demokratik sistemi yaşatmak için mücadele ederken bu sistemi çökertmek için yola çıkanlar hayal kırıklığına uğramışlardır."

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"15 Temmuz günü saat 21.50 uçağıyla Esenboğa'dan İstanbul'a gittik. Amacımız dış politikayla ilgili CHP'nin strateji belgesini açıklamaktı. İlk kez bir siyasal parti dış politikayla ilgili bir strateji belgesi açıklayacaktı. 11'i geçe de İstanbul'a indik. İstanbul'a gelince arkadaşlar cep telefonlarını açtılar. Cep telefonlarından darbe yapıldığını, köprülerin kapatıldığı gibi haberler. Ben önce bunu mizah konusu falan diye düşündüm. Ama İstanbul'da da Ankara'da da tankların sokağa çıktığı ifade edildi. İlk tepkim şu oldu, 'biz darbeye karşıyız."

CHP’nin darbe girişiminin karşısında durmasından dolayı kendilerine teşekkür edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki, 'CHP'ye teşekkür ediyoruz' teşekkür değil bu zaten bizim görevimiz. Eğer Cumhuriyete sahip çıkacaksak zaten görevimiz bu bizim. Demokrasiyi savunmayacaksak, Cumhuriyeti savunmayacaksak neyi savunacağız biz" değerlendirmesini yaptı.

Darbe girişiminde bulunanlarla ilgili soruşturmaların hukuk içerisinde kalınarak yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, linç edilen askerle ilgili basına yansıyan fotoğraflara da şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Gözaltına alınan er ve erbaşlar var. Askerlik yapan bilir, siz er ve erbaşı linç edemezsiniz. Ne günahı var onların. O çocukları biz ellerine kına yakarak askere gönderiyor. Bırakıyorsun rütbelileri gariban askerleri linç ediyorsun. Darbecilerden ne farkı var."
Cihan

Editör: TE Bilisim