Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Antalya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'i ziyaret etti. Akaydın'ın geçtiğimiz günlerde, şehir içi toplu ulaşımda kullanılan akıllı kart ihalesi için cumhuriyet savcısına ifade vermesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Geçmişin hesabını veremeyenler gelip şimdi belediye başkanımızdan hesap soruyorlar. Hesap verilebilir ama sadece CHP’li belediyelere hesap sormak, diğerlerinden sormamak, bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir." dedi.

Antalya’nın Türkiye’nin en güzel kenti olduğunu, şehir halkının mutluluğu, şehrin eksiklerinin giderilmesi için çalıştıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının eleştiriye ve hesap vermeye açık olduklarını dile getirerek, "Yeter ki hesap verme sistemli bir baskıya dönüşmesin. Geçmişin hesabını veremeyenler gelip şimdi belediye başkanımızdan hesap soruyorlar. Hesap sormak her yönetici için geçerli bir kuraldır. Hesap verilebilir ama sadece CHP’li belediyelere hesap sormak, diğerlerinden sormamak, bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir." diye konuştu.

"EMSAL BEDELLERİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN HALK ‘HAKLI OLARAK’ İTİRAZ ETTİ"

Kılıçdaroğlu, 2B arazilerinin satışı ile ilgili bir soru üzerine, hükümetin bu uygulamadan 25 milyar dolar beklediğini, ancak kendilerinin bunu gerçekçi bulmadıklarını daha önce ifade ettiklerini kaydederek şunları söyledi: “Halk ağır bir yük altında. Belirlenen emsal değerler çok yüksek. Açıklanan emsal değerlere itiraz ediyor. Parlamentoda yasa görüşülürken getirdiğimiz bütün eleştiriler bugün açıkça gün yüzen çıktı. Halka verilen sözlerin gerçek olmadığı ifade edildi ve bunlar da gün yüzüne çıktı. Doğal olarak halk tepki gösteriyor. Onlarca yıldır kullandıkları. Ekip biçtikleri araziler ağır, yüksek bedellerle satılmak isteniyor. Doğal olarak onlar da itiraz ediyorlar. Emsal bedelinin yüzde 70’i deniyor. Yüzde 70 bile yanındaki arsanın bugün gerçek satış fiyatından çok daha yüksek. Halk doğal olarak itiraz edecek, isyan edecek. Bizim de görevimiz halkın duygularına tercüman olmak. Bunları dile getireceğiz."

Editör: TE Bilisim