Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
 Yunanistan'da 25 Ocak'ta seçilen 7 farklı partiden 300 milletvekili, bugün parlamentoda yapılan Hıristiyan Ortodoks, İslam dini ve seküler yemin törenleri ile görevlerine resmen başladı.
Yunanistan tarihinde ilk defa Ortodoks Hıristiyan, İslam ve seküler olmak üzere 3 farklı yemin töreni yapılması dikkat çekti.


Yunan parlamentosunda Hıristiyan Ortodoks dinine ve İncil üzerine yemin edilerek yapılan töreni Atina Başpiskoposu İeronimos yönetti. İeronimos'a Sen Sinod Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi eşlik etti.
İktidar partisi Radikal Sol Koalisyon (Syriza), Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Potami Partisi milletvekilleri ise daha önce ilk defa Başbakan Aleksis Çipras tarafından başlatılan seküler yemin törenine katıldı.
Syriza'dan parlamentoya giren 3 Batı Trakya Müslüman Türk azınlık temsilcisi ise dini ve seküler yemin töreni olmak üzere yine ilk defa ikiye bölündü. Geçen dönem de Syriza'dan milletvekili seçilen İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, daha önceki dönemlerde Batı Trakya'dan milletvekili seçilen azınlık temsilcileri gibi Kur'an-ı Kerim'e el basarak ve İslam dini geleneklerine göre yemin etti.

Geçen dönem de Syriza'dan parlamentoda yer alan Gümülcine Milletvekili Ayhan Karayusuf ve yine Syriza'dan Gümülcine milletvekili seçilen Mustafa Mustafa ise seküler yemin törenine katıldı.
Yemin töreni öncesi meclis salonuna gelen milletvekillerinin heyecanlı oldukları gözlendi. Vekiller birbirlerine sarılarak tokalaştı ve başarı dileğinde bulundu. Bazı vekiller selfie çekti.
Başbakan Çipras da ana muhalefet Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras ve diğer parti liderleri ile tokalaştı. Syriza ve Bağımsız Yunanlılardan (ANEL) oluşan kabine üyeleri, yeni dönemde ilk defa parlamentodaki yerlerine oturdu.

Milletvekili aileleri ile Atina'da görev yapan büyükelçiler ise kendilerine ayrılan özel bölümde yemin törenini izledi. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras da törende yer aldı. Yemin törenine ırkçı Altın Şafak Partisi'nin tutuklu tüm milletvekilleri de özel izinle katıldı.

Türk kökenli milletvekilleri de Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin etti.



Editör: TE Bilisim