Kemal Kılıçdaroğlu "Bilmediğimiz sürteçle ilgili yorum yapmayız. Başbakan Erdoğan çıkıp düşüncelerini açıklıkla paylaşmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Öcalan’ın çağrısıyla ilgili neden konuşmadıklarını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ne düşündüğünü açıklıkla paylaşması gerektiğini söyleyerek “Biz bilmediğimiz süreç ile ilgili yorum yapmayız” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Koç Üniversitesi'nde katıldığı konferans sırasında Abdullah Öcalan'ın PKK’ya yönelik “Silah bırakın, sınır dışına çekilin”çağrısı soruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, soruya "Ben ana muhalefet genel başkanıyım. Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çıkıp bu konudaki düşüncelerini açıklama kamuoyuyla paylaşmak zorundadır. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan var, bir ucunda Tayyip Erdoğan var. Görüşüyorlar, pazarlık yapıyorlar. Bize soruyorlar. Ne düşünüyorsunuz diye. Bizim bir şey bilmemiz lazım. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak istemiyoruz. Düşüncemiz bu. Başbakanın çıkıp konuşma yapması lazım. Bugün belli gazetelerde manşetler var; Silahlara veda. Oysa hiç kimse biz silahları bırakacağız demiyor. Kimsenin kraldan çok kralcılık yapmaya hakkı yok. Halkın doğru haber alma hakkı vardır" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim