Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında terörist başı Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yönelik çağrısının okunmasıyla ilgili CHP’den hiçbir yorum gelmemesi dikkatleri çekmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan partililere Nevruz yasağı geldiği öğrenilirken milletvekillerinin konuşma yapmayacakları belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan milletvekillerine konuşma yasağı geldi ancak CHP dünkü Nevruz kutlamalarında Türk bayraklarının olmamasına ‘sessiz tepki’ gösterdi. CHP Genel Merkezi’ne asılan dev Türk bayrağı ile CHP, Diyarbakır’daki Nevruz’u protesto etti.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

CHP kanadından ise herhangi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili değerlendirme yapmayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun partililere 'gazete ve televizyonlara demeç vermeyin' çağrısı yaptığı öğrenildi. Ana muhalefet partisi, konuyla ilgili tepkisini Ankara'daki genel merkez binasına dev bir Türk bayrağı asarak gösterdi.
Türk bayrağının Nevruz kutlamalarında yer almaması Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de gündemindeydi. Başbakan Erdoğan, kutlamalarda Türk bayrağının olmamasının terörist başı Abdullah Öcalan’ın mesajına ters olduğunu ifade ederken, Devlet Bahçeli ise “Türk bayrağının olmadığı Diyarbakır’daki Nevruz’u kabul etmiyoruz” demişti.

Editör: TE Bilisim