CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk canlı yayınında soruları yanıtladı...

AK Parti’ye çözüm için verdikleri krediyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, akil insanlar için ise “Bu kadar temel bir sorunun bu denli magazinleştirilmesi doğru değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CNN TÜRK’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “AKP’ye çözüm için verdiğiniz Kredi devam ediyor mu?” sorusuna “Yanıtı çok kısa. Başbakan Erdoğan ertesi gün krediyi reddetti, böylelikle kapanmış oldu” diye yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

ÇÖZÜM KOMİSYONU'NUN YETKİSİ YOK

Anayasa’da ve Meclis İç Tüzüğü’nde soru sorma hakkı var. Ama araştırma komisyonunun devletin sıralarıyla ilgili bilgi alma hakkı yok. Herkesin araştırma hakkı yoktur. Deseler ki biz terör konusunda bir araştırma komisyonu kurmak istiyoruz. Biz de gideriz, konuşulur, bilgi alınır ona göre öneriler verilir. Ama yetki yok. Bizim önerimizin 2 ayağı vardı. Eşit temsil olan uzlaşma komisyonu ve buna bağlı akil adamlar... AKP’nin ki ile bizimkinin hiç alakası yok.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

AKİL İNSANLAR MAGAZİNLEŞTİRİLDİ

Bu kadar temel bir sorunu bu denli magazinleştirilmesi doğru bir olay değil. Burada seçim Sayın Başbakan tarafından yapıldı ve bir psikolojik harekatla görevlendirildiler. Olayın PR’ını yapmak için görevlendirildiler. 63 kişinin bir araya gelip ortak bir yol bulacaklarını düşünmüyorum. Üstelik taban tabana zıt görüşleri var, bu insanların hepsi değerli insanlar. Ama hükümetin söyletemediğini bunlar söyletmeye çalışıyorlar. Bu sivil inisiyatif değil. Özenle seçilmiş insanlar var. Neyi anlatacaklar? Barışı. Birisi, ‘sizin çözümünüz nedir?’ diye soracak. Benim çözümün şudur diyebilecek mi? Sayın Başbakan çözüm ile ilgili Dolmabahçe’de ip uçları verebilirdi.

"PKK İNŞALLAH ÇIKAR !"

Başbakan, ‘Silahsız çıkacaklar dışarı’ dedi. Silahlı silahsız, çıkarlar mı, çıkmazlar mı? Bilmiyoruz. İnşallah çıkarlar. Başbakan silahları bırakıp çıksınlar diyor. Aksini söyleyen var mı? Yok. Aksinin isteyen var mı yok? Peki neyin karşılığında? Bilen yok?

CHP SÜREÇTE YER ALACAK MI ?

Sayın Başbakan’a kapımız her zaman açık. Bana bilgi verirse, ertesi gün kamuoyuyla paylaşırım hepsini. Süreç şeffaf yürüyecek madem. Biz sorunun çözülmesini istiyoruz. Katkıyı vermeye hazırız. Samimi dürüst olacaksın, kişisel bir ajandan olmayacak, halkın kabul etmeyeceği angajmanlara girmeyeceksin dedim. Başbakan ertesi gün kabul etmedi. Bu insanla nasıl bir araya geleceğiz. Kullanılan dil, üslup temel bir sorunu çözmeye uygun değil. Ben yol haritası ile gittim, ertesi gün yapılan açıklamalara bakın. Öyle sert ifadeler kullandı ki, MHP hiç gelmedi zaten. Ana muhalefet ve yavru muhalefet öfkeden kuduruyor’ dedi. Bu dili kullananla nasıl bir araya geleceğiz. Sadece MHP değil AKP de sert dil kullandı. Kuduracaklar diyen kişi neden benden yardım istiyor ki, anlamıyorum. Bu süreç için en çok uğraşanlar bizleriz. Çocuklarımızın adını barış, özgür koyduk...

"AK PARTİ BAŞARISIZ OLURSA..."

Devlet bir sorunu çözmek için o sorunu yaratan ile görüşmez. Şu an doğrudan muhatap Başbakan Erdoğan’dır. (Öcalan’a) ‘Televizyonu ben verdim’ diyor. Kürt kardeşlerimize çok büyük umutlar verildi. Başarılı olunmazsa ne olacak? Hayal kırıklıkları toplumun fay hatlarını tetikler, toplumda kargaşa çıkarır.

"MUSTAFA SARIGÜL CHP'YE KATILMALI"

İstanbul adayları konusunda Kılıçdaroğlu, “Birden fazla aday var. kamuoyu yoklaması ve örgütte eğilim yoklaması yapacağız” dedi. Mustafa Sarıgül’e ilişkin bir soruya da “Tabii önce üye olması lazım. Kendisine defalarca çağrı yaptık. ‘Gelirsem 3 bin kişi ile gelirim’ dedi. 3 değil 5 bin 10 bin kişi ile gelsin” yanıtını verdi.

CÜZDANINDAKİ UĞURU

Fenerbahçe-Lazio maçıyla ilgili soruya Kılıçdaroğlu “Heyecanlı bir maçtı. Sonucu da aldılar” yanıtını verdi. “Maçta özel bir uğurunuz var mı?” sorusuna da, “Özel bir uğurum yok ama annemin verdiği bir şey var. Bir el üzerinde Arapça isimler var. Cüzdanımda taşırım onu hep” dedi.

Editör: TE Bilisim