25 Ekim'de Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılma kararı alan Koray Aydın, Samsun'un yerel basın temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte o açıklamalardan satırbaşları:

"% 50 ARTI BİRİ ALMAK ZORUNDAYIZ"
Rahmetli Alparslan Türkeş'in genel sekreterliğini yaptığını, siyasette gelebilecek en üst mertebelere geldiğini belirten Aydın;'Benim burada olma amacım yeni kurulacak partimizi 2019 genel seçimlerinde % 50 artı bir alarak başkanlığa taşımaktır. Bunu yapamadığımız takdir de kendimizi asla başarılı saymam. Türkiye'yi 15 yıldır yöneten bir AK Parti iktidarı var. Halkımız buna 'dur' diyecek. Bu işi başaracak kadrolar yeni kurulacak partimiz de var. Buna yürekten inandığım için buradayım. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki bunu başarabilecek Türkiye'deki tek parti bizim partidir.' dedi.

Doğru Aday: Ama Nasıl? Doğru Aday: Ama Nasıl?

"LİYAKATİ ESAS ALAN BİR ANLAYIŞ"
Sen-Ben yok 'Biz' varız anlayışıyla hareket ettiklerini ve kurumsal yapıya çok önem verdiğini ifade eden Aydın;'Eğer kurumsallaşamazsak parti de olamayız. Ben bunu çok önemsiyorum. Önce bunu başarmak zorundayız. Yeni dönem de 'Bu Meral hanımın akrabasıdır, şu Koray Aydın'ın adamıdır. Öteki Ümit Bey'in yakınıdır' anlayışı asla olmayacak. Parti de yönetime talip olanlar liyakatli olacak. Halkın sevdiği isimlerden olacak. Bizim seçtiklerimiz de başarılı olamadıkları takdir de koltuk işgal etmeyecekler' diye konuştu. 

"HALKIMIZIN BÜYÜK TEVECCÜHÜ VAR"
Daha kurulmamış bir partiye Türkiye'nin her ilinde anket yaptıkdıklarını ve şu anda anketlerde Türkiye'de % 25 çıktıklarını söyleyen Aydın;' Bize bu teveccühü gösteren halkımıza gerçekten minnettarız. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir durum göremezsiniz. Biz bu sevgiye layık olabilmek için asla şahsi davranamayız. Halkımız şuna inansın ki, Türkiye'de yeni bir siyasi dönemi başlatmaya geliyoruz. Bize gösterilen sevginin ve saygının karşılığını onlara ancak iktidar olmakla verebiliriz.' şeklinde konuştu.

"İL BAŞKANLARI VEKİL OLAMAYACAK"
Ülkücü kökenli arkadaşların yeni kurulacak partinin kadrolarında yer alacağını ancak bunun sayısının çok olmayacağını sözlerine ekleyen Aydın;'Biz bu yola çıkarken, herkesi kucaklayan bir anlayışla siyaset yapacağız dedik. Bu parti de her kesimden insanımıza kadrolarımız da yer vereceğiz. İl başkanlığına getirilecek olan arkadaşlar milletvekili adayı olamayacaklar. Önce kurucuları seçeceğiz daha sonra kongreler yapmak suretiyle partimizi 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlayacağız.' dedi.

"TEŞKİLATLARI BANA EMANET ETTİ"
Meral Akşener'in teşkilatların şu anda ki yönetimini kendisine verdiğini kaydeden Aydın;'Ben daha değişik bir görev istiyordum. Ancak Sayın Akşener teşkilatları yıllardır iyi tanımamdan dolayı bu görevi bana verdi. Teşkilatları kurmak ve yönetmek büyük sorumluluk ister. Herkesi memnun edemezsiniz. Hatalarınız, yanılgılarınız mutlaka olur. En az hata ile bu görevi yapabilirsek ne mutlu bize. Bunun çalışmalarına devam ediyoruz. Sayın Akşenerle birlikte hareket eden ve partilerinden istifa eden il başkanlarının kararını Meral Hanım verecek' diye konuştu.

"SAMSUN ANKETLER DE FARK YARATTI"
İl il yapılan anketler de Karadeniz'de en çok Samsun'dan oy aldıklarını ve % 37 lik bir orana ulaştıklarını belirten Aydın;'Samsun bu anlam da bizi çok memnun etti. Artvin'de, Kastamonu da ve Batı Karadeniz illerinde buna yakın oy oranlarımız var. Ordu, Giresun ve Rize gibi iller de ise % 20'nin altına hiç düşmüyoruz. Piar çalışmalarını anketlerden aldığımız sonuçlara göre daha etkin yapacağız. Eksiklerimiz görüp oralar da geniş bir çalışma alanı oluşturacağız.' şeklinde konuştu.

"SEVGİ VE İNANCIN ZAFERİ OLACAK"
75 bin dolar aylıkla Amerika'da çalışan Google'nin Ceo'sunu partiye getirdiklerini ve kurucular kurulu listesine koyduklarını söyleyen Aydın,'Şimdi bu siyaset bir sevgi işi, gönül işidir. Dünya da kaç kişi böyle bir maaşı ve konumu bırakıp siyasete girer. Bunun adı sevmek ve inanmaktır. Böyle çok özel isimler ve yetenekler var partimiz de. Hepsi ayrı bir değer. İsimleri duyulmamış ama her biri kendi alanlarında 'Hit' olmuş isimler. Geleceğimizin temellerini çok sağlam kuruyoruz.' dedi.

"BEN EKİP RUHUNA ÇOK İNANIYORUM"
Sistemli ve prensipli bir insan olduğunu ve bunu hayatının her alanına uyguladığını dile getiren Aydın;' Ben her sabah kalkar sporumu ve kahvaltımı yapar güne öyle başlarım. Randevularıma ve sözlerime dikkat ederim. İnsanlara yapabileceğim şeyleri söyler, siyaseti kandırma aracı asla kullanmam. Her akşam yemeğinden sonra bir dal sigara içerim. Başarının bir ekip işi olduğuna inanırım. Bu özellikleri Sayın Akşener'de de gördüm. Çok güçlü bir ekip ruhu var. Bize başarıyı getirecek en büyük etken budur.' diye konuştu.

"SOSYAL MEDYAYI ETKİLİ KULLANACAĞIZ"
Basının gücüne inandığını özellikle son dönem de sosyal medyanın etkili bir kitle iletişim aracı olarak gördüğünü ifade eden Aydın;'Medyanın gücünü asla tartışmam. Biz bu alanı özellikle sosyal medya alanını çok etkili kullanmak istiyoruz. İnsanların bizlere olan sevgisini bu alanda çok daha net görebiliyoruz. Sayın Akşener'in şahsına yönelik ciddi bir sevgi selinin olduğunu anlıyoruz. Bu bizleri hem güçlü kılıyor hem de çok mutlu ediyor.' diyerek sözlerini tamamladı.

(Kaynak: Yeniçağ)

Editör: TE Bilisim