Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı kurumlarda görev yapan personel ile tedavi olan hastaları ve yakınlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde muayene olmak isteyen vatandaşların sıra almak için dahi uzun süre kuyrukta beklediğini belirten Korkmaz, “AKP’nin, sağlıkta dönüşüm dediği balon da patlamış. Neye el atsalar, orayı altüst ediyorlar. Yani parası olmayan vatandaş AKP’nin dediği gibi istediği hastanede muayene olamıyor, ilacını rahatlıkla alamıyor.” dedi.

Beraberindeki partililer ve partisinin milletvekili adayları ile birlikte gerçekleştirdiği hastane ziyaretlerinde hastalar, hasta yakınları, sağlık personeli tarafından MHP’ye yoğun ilginin olduğunu belirten Milletvekili Süleyman Korkmaz, yaşanan sorunları dinlediklerini ve ardından da partisinin projeleri hakkında vatandaşa bilgi verdiklerini söyledi. AK Parti'nin kamuoyuna süsleyerek anlattığı “sağlıkta dönüşüm” balonunun patladığını ifade eden MHP Kayseri Milletvekili, şunları kaydetti: “İstediğim hastanede muayene oluyorum ya da ilacımı rahatça alıyorum şeklindeki söylemlerin yalan olduğunu vatandaş da gördü. Bugün artan katkı payları nedeniyle vatandaş istediği hastanede muayene olamıyor. Bunun yanında eczaneye gittiğinde de muayene ücreti, hasta katılım payı gibi başlıklarla vatandaştan para alınıyor. Yani para varsa, sağlık hizmetini alıyor vatandaş, parası yoksa vay vatandaşın haline.”

"VATANDAŞ KUYRUKLARDA SAATLERCE SIRANIN GELMESİNİ BEKLİYOR”

Özel hastanelerde katkı paylarının yüzde 100 oranlarda artması ile birlikte vatandaşın yeniden devlet hastanelerinin yolunu tuttuğunu kaydeden Süleyman Korkmaz, “Sağlıkta dönüşüm dediler, sağlıkta çileyi getirdiler. Bugün hastanelerde ortaya çıkan kuyruklar ortada. Vatandaş muayene olabilmek için saatlerce sıra bekliyor. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de vatandaşlarımız yaşadıkları sorunları bizlere iletti. Bunun yanında hastane personeli de zor şartlarda çalışıyor. İş yükü fazla, çalışma koşulları sağlıksız. İşte MHP iktidarında ülkenin diğer tüm alanlarında ortaya çıkan sorunlar gibi sağlık alanındaki sorunları da çözeceğiz. Vatandaşımıza hak ettiği sağlık hizmetini sunacağız. AKP her alanda olduğu gibi sağlıkta da vatandaşı aldatmış ve 13 yıldır vatandaşın umutlarıyla oynamıştır. Sağlık alanında da vatandaşa hizmetten çok yandaşlarına yol açmış, yani vatandaşın sağlığını bozup, yandaşının sağlığına çalışmıştır.”diye konuştu.

“EK ÜCRET VE KATILIM PAYI UYGULAMASI DA ORTADAN KALDIRILACAK”

MHP’nin 1 Kasım’da milletin oyu ile iktidara geleceğini ifade eden MHP Milletvekili Korkmaz, “İktidara geldiğimizde, koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetleri kolay ulaşılabilir, adil, kullanılabilir ve hasta haklarına saygılı bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sunulacak. Aile hekimliği sistemi güçlendirilecek, vatandaşların katlanmak zorunda kaldığı ek ücret ve katılım payı uygulaması da ortadan kaldırılacak. İhtiyaç olan yerlerde yeterli sayıda doktor ve yardımcı sağlık personel bulunduracağı. Sözleşmeli, vekil gibi adlarla çalışan ebe ve hemşireler asli kadrolara geçirilecek. 112 sağlık çalışanlarının mali ve sosyal hakları ile çalışma şartlarına ilişkin sorunları çözüme kavuşturulacaktır. Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma şartları iyileştirilecek. Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeler prim matrahına alınmak suretiyle emekliliklerine yansıtılması sağlanacak. Sağlık çalışanlarına yıpranma hakları da verilecek. Her bölgemizde tam teşekküllü kanser teşhis ve tedavi merkezleri kurulacak. Her il ve büyük ilçelerde kemoterapi ve diyaliz merkezleri kurulacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim