Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın Kuran-ı Kerim ile siyaset yapmasını eleştirdi. Hazinedar, “Kuranı eline alıp siyaset yapan bir adamın bu ülkede yeri olmamalı artık. Bu inancımıza da, insanlığımıza da, ülkemize de, bayrağımıza da toprağımıza da yapılacak en büyük kötülüktür.” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Bursa il Başkanı Zafer Yıldız’ı ziyaret etti. Seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Bursa’ya gelen Başkan Hazinedar, il başkanlığında açıklamalarda bulundu. İl başkanlığında çoğunluğu gençlerden oluşan partililere seslenen Av. Murat Hazinedar, önce kendi özeleştirilerini yaparak halka gideceklerini belirterek, “Hacı Bektaş-ı Veli’nin çok güzel bir sözü vardır, benim hayat felsefemin en önemli parçalarından biridir. ‘Her ne ararsan ara, kendinde ara’ diyor. Hele demokrasilerde, öyle ya inancımızın bir kıblesi var, siyasetin kıblesi millet, halk insan. Onun eleştirilerini dikkat alacağız. Eğer bu gün hala iktidar olamadıysak kabahati millette aramayacağız, biz kendimizde arayacağız. Milletle münasebetlerimizde ki eksiklikte arayacağız, milletin hassasiyetlerine neden karşılık veremediklerimizi kendi aramızda tartışacağız, sorgulayacağız ve cevap arayacağız. Sakın ha içimizde milleti suçlayan hiçbir arkadaşa izin vermeyin. Millet suçlanmaz, demokrasiye inananlar millete laf söylemez.” dedi.

ELİNDE KURANLA SİYASET YAPANA ARTIK YER YOK

Kendisinin de inançlı bir aileden geldiğini anlatan Başkan Hazinedar, şunları söyledi: “Kuranı eline alıp siyaset yapan bir adamın bu ülkede yeri olmamalı artık. Bu inancımıza da, insanlığımıza da, ülkemize de, bayrağımıza da toprağımıza da yapılacak en büyük kötülüktür. Bu yüzden özgürlükçü sosyal demokrasi derken inançlarla barışık bir siyaset dilini de insanımıza dokunuşumuza, dilimize, siyasetimizin her alanına egemen kılalım.”

Belediyeye yönelik denetim baskısı olduğunu anlatan Av. Hazinedar, şöyle devam etti: “Çok doğal değil mi, hamama giren terler. Sonuç itibariyle bana İstanbul’un kalbini emanet eden partimin değerlerine, mücadelesine, siyasetine sahip çıkmak durumundayım. Korkunun ecele faydası yok. Bizimde abdestimizden şüphemiz yok. O yüzden müfettişmiş, teftişmiş bunlara çok takılmam. Zaten bir belediye başkanının yolu yargıdan geçmiyorsa o belediye başkanından hiçbir şey olmaz. Bir belediye başkanı yargılanmaktan korkuyorsa o belediye başkanından hiçbir şey olmaz. Ben şimdi yarın hakkımda açılacak davayı bir nişan sayarım. İş yapacaksan, üreteceksem birilerine dokunacaksın. Birilerine dokununca sana saldıracaklar. Sosyal medyada biz cumhurbaşkanı ile onun yaptığı o kahraman polis şeyiyle ironu yapıyoruz ama birileri maksatlı bizi yıpratmak için fayk hesaplardan bize saldırıyor. Ama biz kurumlarla kavga etmeyiz, kurumlar yarın bizim idare edeceğimiz kurumlar. Bize baskı olmaz mı, bana her gün birçok şey geliyor, Allahın suyunu vermiyorlar. Ben bu kadar iyi niyetle büyükşehirle diyalog kuruyorum, hükümet üyeleriyle diyalog kuruyorum daha Beşiktaş belediyesine bir şey vermişler mi?”

Konuşmasını bir şiirle tamamlayan Başkan Murat Hazinedar, AK Parti içinde yolun sonu göründüğünü sözlerine ekledi.

CHP Bursa il Başkanı Zafer Yıldız ise, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri yer yerde büyük bir teveccüh gördüklerini ve halkın gelecek adına kendilerinden çok şey beklediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim