CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bunlar meğer rakıyı sulu içiyormuş” sözüne, “Bunlar sulu ya da susuz içmiyor ama kuru içiyorlar galiba. Eğer yetim hakkı yiyenler sarhoş olsaydı bu AKP’liler ayakta duramazdı” yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin 20 ilinden gelen Fotoğrafçılar Odası yetkililerini TBMM’de kabul etti. Fotoğrafçılar Odası yetkilileri de sorunlarına dikkat çekmek için beraberlerinde “ekmek” getirdi.
Fotoğrafçılar Odası yetkililerine destek veren İnce, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını belirterek, “Sizi bir teknoloji vurdu bir de AKP vurdu” diye konuştu.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

“BUNLAR KURU MU İÇİYORDUR NEDİR”

Bir basın mensubunun, “AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına bir saldırı oldu nasıl değerlendiriyorsunuz? Başbakan’ın ‘Bunlar meğer rakıyı sulu içiyormuş’ sözüne ne diyorsunuz?” sorusuna İnce, şu yanıtı verdi:
“AKP ve Adalet Bakanlığına geçmiş olsun diyorum. Kınıyoruz, terörü, şiddeti, bu tür saldırıları her zaman lanetliyoruz. Fakat bu bana şeyi hatırlattı, geçmişte Reşadiye’de 7 çocuğumuzun şehit olmasını hatırlattı. O günlerde PKK ‘ben yaptım’ demesine rağmen PKK’yı aklama girişimleri vardı. Bu bana onu hatırlatıyor. Bu konuda üzülüyorum yani saat 21’de olay oluyor, saat 23’te Sayın Çelik açıklama yapıyor. Ne çabuk neyi öğrendin? Bunu nereden bildin? İşin içinde Ergenekon da var, DHKP-C’de var, Esad da var, utanmasalar CHP var diyecekler. Utandıkları için, bu şöyle bir şey de olabilir, hani rakı sulu içilir susuz içilir muhabbeti var ya, bence bunlar kuru mu içiyordur nedir yani CHP’yi burada eleştirebilmeleri aklıma bunu getiriyor. Bunlar sulu ya da susuz içmiyor ama kuru içiyorlar galiba. İsteyen sulu içsin isteyen sek içsin. Başbakan’ın derdi bunlarla uğraşmak değil. Ama Başbakan bana şunun hesabını versin TEKEL’in içki bölümünü 292 milyon dolara sattın, alan kişi 900 milyon dolara sattı. Bunun hesabını versin. İzmir’de rakı kralını transfer etti Başbakan. Gazeteler de çıktı, o sek mi içiyordu, ona sordu mu Başbakan?”

“EĞER YETİM HAKKI YİYENLER SARHOŞ OLSAYDI BU AKP’LİLER AYAKTA DURAMAZDI”

“İçki bizim dinimizde haramdır, günahtır, buna itirazım yok, içki içenler sarhoş olur. Ona da itirazım yok” diyen İnce, “Yetim hakkı yemekte günahtır, haramdır. Yetim hakkı yiyenler sarhoş olmaz sadece. Eğer yetim hakkı yiyenler sarhoş olsaydı bu AKP’liler ayakta duramazdı. Bir de Başbakan’a şunu sormak istiyorum. Sen bu günah sıralamasını niye hep alttan itibaren okumaya çalışıyorsun, niye hep içkiden başlıyorsun, daha büyük günahlar var. Yetimin hakkını yemek, devletin malını çalmak, adaletsiz olmak… İçki içmek bunların arasında çok daha küçük bir günah. Daha büyük günahlara bakmasını tavsiye ederim” dedi.
“İmralı süreciyle birlikte Akil Adamlar Komisyonu tartışması var. CHP Genel Başkan Yardımcısı da, Akil Adamlar Komisyonu’nda neden 8 ay kaybedildi diye sordu. Siz bu komisyona üye verir misiniz?” sorusuna, İnce, “Genel Başkan Yardımcımızı aradım, toplantıda, onunla görüşmeden medya aracılığıyla konuşmak istemiyorum” yanıtını verdi.

(ANKA)

Editör: TE Bilisim