Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin tehlikeye girdiğini savunarak “AKP, seçimlerde gideceğini bildiği için sandıkların güvenliğini bertaraf edecek bir çalışma içerisinde” dedi. AK Parti’nin ‘İç Güvenlik Paketi’nin seçimden önce geçirilmesi ısrarın altında bunun yattığını kaydeden Gök, Dolar’ın artması hususunda “Türkiye’nin cumhurbaşkanı aslında bir sussa bu ülke huzura kavuşacak” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen 132 maddelik yasa tasarısına da değinen Levent Gök, Meclis’in bir aylık çalışma mesaisinin kaldığını ifade ederek CHP’nin iktidara gelmesinin ardından bu yasayı iptal edeceklerini savundu. Gök, “AKP’nin telaşı var. Bu seçimlerde valilere, polislere olağanüstü yetkiler vererek seçimin güvenliğini tehlikeye atacak ve seçimleri vali, kolluk güçleriyle sopa altında gerçekleştirebileceği bir iklimi ve düzeni yaratmak istiyor. Gerçek budur. AKP, seçimlerde gideceğini bildiği için sandıkların güvenliğini bertaraf edecek bir çalışma içerisinde. Bütün yurttaşları, bütün uluslararası kuruluşları uyarıyorum. Türkiye’deki seçimler AKP’nin bu tutumu yüzünden tehlikeye girmiştir. Seçimlerde yapılacak mitingler dahil olmak üzere propagandalarda bulunacak herkesin güvenliği tehlikeye girmiştir.” diye konuştu.

“VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Kocaeli Vali yardımcısının AK Parti adayına oy istediğini kaydeden Levent Gök, valilerin, emniyet güçlerinin siyasallaştığını söyledi. AK Parti ve Cumhurbaşkanının seçimden sonra iktidara geleceklerin kendilerinden hesap sormalarından korktuğunu ifade eden Gök, “İç Güvenlik Paketi, bu seçimlerin AKP adına garanti altına alınacağı bir uğraş olarak gözüküyor. Bu şekilde valiler, polisler her türlü şeyi yapacak. Toplanan iki kişinin propaganda yapmasına dahi izin vermeden, özellikle seçim günü sandıklarda her türlü baskıyı, tehdidi ve antidemokratik usullerle sandıklara atılmış olan oyları değiştirecek, sandıkların yanına yaklaştırılmayacak bir ortam yaratmak istiyorlar. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI BİR SUSSA ÜLKE HUZURA KAVUŞACAK”

Dolar’daki artışının durdurulamadığını kaydeden Gök, "Türkiye’nin cumhurbaşkanı aslında bir sussa bu ülke huzura kavuşacak. Bu ülkenin cumhurbaşkanı sussa Dolar artmayacak. Bu ülkenin cumhurbaşkanı şöyle bir iki aylığına bir inzivaya çekilse Türkiye gerçekten huzura kavuşacak." şeklinde konuştu.

"7 HAZİRAN, YOLSUZLUKLARIN HESABININ SORULACAĞI GÜNDÜR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis üzerinde bir vesayet kurduğunu savunan Gök, AK Parti grubunun vesayet altında olduklarını Meclis tutanaklarına göre kabul ettiklerini anlattı. Gök, piyasaların cumhurbaşkanının sözüne göre hareket ettiğini, başbakan ya da ilgili bakanların ortada olmadığını söyledi. Ülkeyi yönetenlerin dolar hesabı açıp açmadıklarını soran Gök, "7 Haziran, yolsuzluklardan kurtulmak günüdür. 7 Haziran, yolsuzlukların hesabının sorulacağı gündür." dedi. Kritik bir seçime doğru gidildiğini ifade eden Gök, tüm yurttaşları sandıklarına sahip çıkmaya çağırdı.

“AKP’DEN RESMİ BİR TEMAS OLMADI”

Bir soru üzerine CHP Grup Başkanvekili, İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi ya da bazı maddelerin yeniden görüşülmesine yönelik kendilerine AK Parti’den her hangi resmi bir müracaat yapılmadığını söyledi. Gök, başka bir soru üzerine ise Türkiye’nin dış politikada itibarının sıfırlandığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim