Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TOKİ Kuzey Ankara Konutları 12. ve 16. Etap Siteleri arası bağlantı yolu açılmadığı için öğrencilerin okula gitmek için 100 metre yerine 2 kilometre yürümek zorunda kaldığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Levent Gök önce “TOBAŞ Toplu Konut Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje Anonim Şirketi tarafından Kuzey Ankara TOKİ Konutları 12. ve 16. Etap Site Yönetim Kurulu’nun iki sitenin yaya yoluyla bağlanması talebine verilen cevap yazısında talep reddedilmiş olup bağlantı yolunun maliklerin kendi imkânlarıyla yapılabileceği belirtilmiştir.” bilgisini paylaştı.

CHP’li Gök bu bağlamda Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu:
"Etapların projeleri kim tarafından yapılmıştır?
Proje yapımında etapların konumuna göre okul, sağlık ocağı vs. yapıların yer seçiminde etap konumları ve maliklerin en rahat ulaşımlarının dikkate alınması neden ihmal edilmiştir?
İki etap siteleri arasında bağlantı yolu bulunmadığı için 100 metre mesafedeki okula 2 kilometrelik yol yürünerek ulaşılmasının eziyete dönüşmüş olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Bu durumu gidermek için TOBAŞ tarafından verilen yanıtın içeriğini doğru buluyor musunuz?
Proje aşamasında gözden kaçırıldığından uygulamada sorun yaratan yapılaşma sıkıntılarının TOKİ tarafından giderilmesi gerektiği açık değil midir?
Taşınmak zorunda kalan malikler için her anlamda eziyete dönüşen TOKİ Konutlarının yaşanabilir bir site haline getirilmemesi nedeniyle evlerine taşınamayan konut sahipleri için birincil talep, iki site arasında bağlantı yolu açılarak çocukların okula kolay ulaşmalarının sağlanmasıdır. Bu bağlantı yolu açıldığında, halen oturmakta olan maliklerin çocuklarının 100 metrelik yol yerine 2 kilometre yürüme eziyetine de son verileceğinden proje ve tesis aşamalarındaki Büyükşehir Belediyesi ve TOBAŞ’ın öngörüsüzlüğünden kaynaklanan noksanlıklarının TOBAŞ ve müteahhit firmalar tarafından giderilmesi için ilgililere bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?”

Editör: TE Bilisim