Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
 Çözüm süreci ile ilgili “Öcalan Mandela mı olacak?” tartışması ile ilgili bir yorum da BDP destekli İstanbul Bağımsız milletvekili Levent Tüzel’den geldi. Levent Tüzel’e göre çözüm sürecinin başarılı olabilmesi için terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest kalması gerekli.

Bir televizyon programına katılan Levent Tüzel, terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest kalması gerektiğini söyleyerek ilginç açıklamalarda bulundu.

Abdullah Öcalan'ın mektubunu yorumlayan Levent Tüzel, Kürt hareketinin aldığı yeni pozisyona değer verilmesi gerektiğini söyledi. İmralı'da hapis cezasını çeken PKK elebaşısının geleceği üzerine yapılan spekülasyonları de değerlendiren Levent Tüzel, Abdullah Öcalan'ın uzun süredir asimilasyona, Kürt halkının inkarına, acıya yönelik bir mücadelenin içinde olduğunu dile getirdi. Tüzel, çözüm sürecinin "Büyük Anadolu Barışı"na evrilmesi durumunda Öcalan dâhil herkesin özgür olması gerektiğini savundu.

ÖCALAN SÜRECİN SONUNDA MANDELA MI OLACAK?

"Öcalan'nda bir Mandela çıkartılmaya çalışılıyor deniliyor. Sizce böyle mi, Öcalan'dan bir Mandela çıkar mı, bu toplum bunu kabul eder mi?" sorusuna Levent Tüzel şöyle yanıt verdi:

Birileri çıkarmaya çalışılıyor şeklindeki yakıştırmalar doğru değil. Aslında bakıldığında 90 yıllık bir tarihten söz ediliyor Öcalan'ın mektubunda. Bu tarih baskıya acılara inkâra yok saymaya asimilasyona dayanıyor. Bunu giderecek bir mücadele içinde olduğu açık. Bu şimdi daha iyi görülüyor. O nedenle geçmişteki söylemleri bırakmak lazım. Bugün bu barış çabasına, beraber yürüyelim, kardeşlik hukukunu yaratalım, beraber olalım, biz olalım mesajına önem atfetmek, değer vermek gerekiyor. Ve (Öcalan'ın) bunu o kadar acımasız ve kötü, ağır tecrit koşullarında yapıyor olmasına hakikaten takdir etmek gerekiyor, insanlık namına bunu görmek gerekiyor... Anadolu barışı dediğimiz süreç herkesin özgür olduğu, Öcalan'ın da özgür olması gereken bir süreci önümüze koyuyor.

Editör: TE Bilisim