Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Genel Kurul'da gerginliklere neden olan İç Güvenlik Paketi ile polise tanınan yetkileri anlatmak için TBMM’de soyundu. Tanal, “Ben dört yıl boyunca tüm eylemlerde bulunan bir milletvekiliyim. İnanın eylemlerde emniyet mensuplarının bize gösterdiği güç ve kuvveti Süleyman Şah Türbesi’nde gösteremediler” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Paketi’ne dair bir soru üzerine polise verilen yetkilerin arttırılmasına tepki göstermek için soyundu. Tanal, “Şuanda bir polis gelse, bana dese ki ‘Mahmut Tanal ben sizden şüpheleniyorum. Savcı kararı yok, mahkeme kararı yok. Sen şu üstünü çıkar’. Benim şu elbiselerimin hepsini çıkarmam lazım. Şimdi ayıp olmazsa şu pantolonu da çıkarmam gerekiyor.” diyerek basın odasındaki kürsüde ceketini çıkardı. Kravatını da çözen Tanal, “Kravatı çıkarmam lazım, gömleği çıkarmam lazım, pantolonu indirmem lazım. İç çamaşırımı indirmem lazım. Bu sadece erkek ve kadın anlamında değil. Kadına da ayını şeyleri yaptıracaklar.” diye konuştu.

“İNSANLIK ONURUNU RENCİDE EDEN BİR OLAY”

“Diyelim ki, siz eşiniz ya da anne babanızla birlikte bir yere gidiyorsunuz. Yolda şüphelendiler ve ‘sizi arayacağım’ dediler. Kadınları nasıl arayacak? Kabin yok, kadın polis de yok. Sizin üstünüzü nasıl arayacaklar bana söyler misiniz? Bu insanlık onurunu rencide eden bir olay değil midir?” diyen Tanal, tartışmaları kanun tasarısı ile polise verilen yetkilerin iddia edildiği gibi Avrupa ülkelerinde bulunmadığını belirtti. Savcılığın ya da hakimliğin yetkisini valiye ya da kaymakama veren bir yetkiyi göstermeleri halinde milletvekilliğinden bugün istifa edeceğini vurgulayan Mahmut Tanal, “Yok böyle bir şey. Bir algı yönetiyorlar. Doğru konuşmuyorlar.” diyerek ceketini tekrar giydi. Tanal kravatını düzeltip, ceketini giyerken “Özür dilerim, bir şeyi anlatmak için çıkardım ama kusura bakmayın.” dedi.

“EYLEMCİLERE GÖSTERDİKLERİ GÜÇ VE KUVVETİ SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ’NDE GÖSTERMEDİLER”

Mevcut kanunda polisin savunma hakkının yanında etkisiz kılma hakkının olduğunu ifade eden Tanal, getirmek istenen düzenlemeyle polislere yargısız şekilde öldürme hakkının tanındığını söyledi. Tanal, “Ben dört yıl boyunca tüm eylemlerde bulunan bir milletvekiliyim. İnanın eylemlerde emniyet mensuplarının bize gösterdiği güç ve kuvveti Süleyman Şah Türbesi’nde gösteremediler. Yani toprak parçasını terk ediyor. Süleyman Şah Türbesi’nde güç ve kuvvet göstermiyor. Parasız eğitim isteyecek vatandaş, daha iyi bir yaşam isteyecek, polis devletine hayır diyecek, adalet isteyecek, hukukun üstünlüğünü isteyecek buna jop, TOMA, biber gazıyla… Sekiz tane insan öldü, dünya kadar insan yaralandı. Böyle bir devlet olabilir mi?” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim