Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Yasası ile Manavgat'ın değerlerinin elinden alınmasına tepki gösterdi. Sözen, AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat ve Oymapınar barajlarını elinden almasının ardından en işlek caddelerinin de Antalya'ya devredilmesine "Bu kadar da olmaz" diyerek karşı çıktı.

Başkan Sözen, Manavgat'ta oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyareti sonrası CHP, MHP, BBP ve SP ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Başkan Sözen, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası uygulamaları bahane edilerek Oymapınar ve Manavgat barajlarından sonra 32,5 kilometre uzunluğundaki tüm ana caddelerin de Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin Manavgat halkına bu kadarı pes dedirttiğini kaydetti.

Haksız uygulamaları Manavgat'ta sivil toplum kurluşlarını tek tek ziyaret ederek anlatacaklarını belirten Sözen, Manavgatlıyım diyen herkesin bu duruşa dur demesi gerektiğini söyledi. Bu konuda toplumu bilgilendirme çalışmasına Manavgat Belediye Meclisi üyeleriyle başladıklarını vurgulayan Sözen, bu haksızlığa asla boyun eğmeyeceklerini, bu bağlamda MHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mehmet Çayır ve CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ü ziayet ederek Manavgat'ın değerlerinin korunması amacıyla yanlarında olmaları için destek istediklerini ifade etti.

Sözen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Demokrasinin gereği olan siyasi partilerde ülkenin bölünmez bütünlüğü ile Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın dışında da yaşanan çevrenin çıkarlarını korumanın ortak payda olması gerektiğine inanıyorum. Bu haksızlığa karşı çıkışı çocukların geleceği için, Manavgat’ın çıkarları ve topraklarının en iyi şekilde halka kullandırılması için yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Yasası bahanesiyle CHP'li Manavgat Belediyesi cezalandırılmak isteniyor."

Büyükşehir Yasası'nın ülke gerçeklerine hazır olmadan gündeme getirildiğini, alelacele kurgulandığında doğacak sıkıntıların vatandaşlara külfetler getireceğini daha önceden bildiklerini belirten Sözen, Manavgat Belediyesi'nin buna hazırlıklı olduğunu, ama doğacak sıkıntılarla ilgili olarak da halkı ileriye dönük olarak bilgilendireceklerini söyleyerek seçim süreci geçirdiklerini hatırlattı.

Seçim sürecinde söylediklerinde haklı olduklarının ağır ağır ortaya çıkmaya başladığını altını çizen Sözen, 6360 Sayılı Yasa'nın bütün yetkileri Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğini fakat bu yasanın ilçelerin budanması anlamına gelmediğini işaret etti. Sözen, seçim osnrası 8 aylık süreçte Manavgat’ın değerlerinin bir bir elden gittiğini ve bu durumun halka anlatmanın zamanının geldiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim