Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
 Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı açıklamada 473. Uluslararası Mesir Festivalisaçım töreninin akabindeki açılışların heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Başkan Ergün Valilik, Belediye, İl Özelİdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği ortaklığıyla yürütülen çalışmalar neticesindefestivalin, her yıl olduğundan daha coşkulu ve katılımcı olacağını belirtti: “Festivalprogramımız netleşti. Mesir komitemiz de çalışmalarını sonlandırmak üzere. Detaylar üzerinde sık sık fikir alışverişindebulunmaya devam ederek, festivalimizinşehrimize yakışır bir şekilde kutlanmasını sağlayacağız. Geçen yıllara göre farklıetkinliklerin ve dolu dolu programların yer aldığı festivale katılımın daha coşkulu olacağını düşünüyoruz.” dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin kendi dönemlerinde ilk kez festivale katılacağını ve halka mesir macunu saçacağını da ifade eden Ergün, toplu açılışların saçım töreninin akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacağını duyurdu.

Açılacak tesisler şunlar: Atatürk Gençlik Merkezi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisi, Bedesten Meydanı ve Tarihî Efendiler Kahvesi, Kırtık Sosyal Hizmet Binası, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Güzelyurt Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve 11 mahalleye spor alanı.

Editör: TE Bilisim