Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Manisa'da 7 öğretmenin öğrencilerinin gözü önünde gözaltına alınması, Meclis Genel Kurulu'nda gündem oldu. MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 24 Kasım günü Manisa'da Şehzade Mehmet Kurumları'nda çalışan 7 öğretmenin, öğrencilerinin önünde gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve kınadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Kahraman, birleşimi toplantı yeter sayısı vardır diyerek açtı. Ancak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yeter sayısı olmadığını söyleyerek buna itiraz etti. İtirazların sürmesi üzerine Meclis Başkanı Kahraman tüzüğün açık olduğunu belirterek, bir şüphe duyması halinde yoklama yapılabileceğini ancak kendisinin bir şüphe duymadığını kaydetti.

Açılış konuşması yapan Meclis Başkanı Kahraman, konuşma yaparken Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurul'a giriş yaptı. AK Partililer Davutoğlu'nu alkışladı. Kahraman da Başbakan'a hoşgeldiniz dedi. Yeni Bakanlar Kurulu üyeleri de Meclis Genel Kurulu'nda hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Meclis Genel Kurulu'nda Bakanlar Kurulu sıralarına oturmaya geldiğinde ilk tokalaşan İçişleri Bakanı Efkan Ala oldu. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise kısa bir süreliğine Genel Kurul'a gelip ayrıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Meclis'te grubu bulunan partilerin grup başkanvekillerine söz verdi. Parti sözcüleri, öğretmenlerin sıkıntılarını dile getirdi. MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay da 24 Kasım günü Manisa'da Şehzade Mehmet Kurumları'nda çalışan 7 öğretmenin, öğrencilerinin önünde gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve kınadı.

Dün Öğretmenler Günü'nde bazı illerde öğretmeler ve eğitimcilere yönelik hukuk dışı uygulamalar meydana geldiğine dikkat çeken Akçay, "Manisa'da emniyet güçleri tarafından baskın yapılarak öğrencilerin gözü önünde öğretmenler gözaltına alınmıştır. Bu hem velileri hem de öğrencileri baskı ve korkutma eylemine dönüşmüştür. Öğrenciler nezdinde bu girişimin hukuk dışı olduğunu belirtiyor ve kınıyorum. Ayrıca Bursa'da Öğretmenler Günü kutlamalarına Türk-Eğitim Sen mensupları alınmadı. Görevden alınan okul müdürleri yargıdan dönmesine karşın hükümet uygulamadı. Bunun uygulanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, kadına yönelik şiddetle ilgili de parti temsilcilerine söz verdi.

Editör: TE Bilisim