Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
DSP Genel Başkanı Masum Türker, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' münasebetiyle yayımladığı mesajda kadına şiddetin acizlik olduğunu belirtti.

Türker mesajında, "Birleşmiş Milletler tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak kabul edilen 25 Kasım günü, ülkemizde yaşananlar açısından çok önemli ve anlamlıdır. Kadına yönelik şiddet, acizliktir, ilkelliktir ve kabul edilmesi mümkün değildir. Ne yazık ki ülkemizde son yıllarda artan kadına yönelik şiddet, oldukça kaygı verici bir düzeydedir." dedi.

'ŞİDDETİN DEĞİL, SEVGİ VE SAYGININ EGEMEN OLMASI İÇİN…'

Kadına yönelik şiddetin sosyal ve psikolojik açıdan uygulanacak politika ve yaklaşımlarla ortadan kaldırılabilecek sosyal bir yara olduğuna dikkat çeken Türker, "DSP olarak şiddetin, özellikle de kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda atılacak her adıma her zaman destek olduk, bundan sonra da olacağız. Kadınlarımızın eşitlik içerisinde huzurlu ve çağdaş bir yaşam sürmeleri gerekmektedir. Şiddetin değil, sevgi ve saygının egemen olması için sadece kadınlarımız değil, erkeklerimiz de mücadele etmelidir. Bu duruş, çağdaş yaşamın gereğidir." izahını yaptı.

Türker mesajını, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde toplumların birleştirici unsuru olan tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirterek; kadınlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyor, tüm kadınlarımıza hak ettikleri değerde güzel bir yaşam geçirmelerini diliyorum." temennisiyle tamamladı.

Editör: TE Bilisim