Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, mayınlı arazilerin temizlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) bağlı uluslararası akredite edilmiş çok geniş bir koordinasyon merkezi kurulacağını söyledi.

    Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında halkla buluşmak üzere Kırıkkale'ye gelen Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, partisinin il binasında basın mensupları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda, yargı paketindeki son gelişmelerden bahseden Köksal, kendisinin başkanlığını yürüttüğü komisyonu ilgilendiren mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

    MSB'ye bağlı uluslararası akredite edilmiş yeni bir mayın toplama koordinasyon merkezi kurulacağını açıklayan Köksal, "Benim başkan olduğum Milli Savunma Komisyonumuza gelen bir yasa var ve önümüzdeki perşembe günü komisyonda görüşeceğiz. Bu da Ottowa sözleşmesi göre, söz verdiğimiz zaman zaman gündeme de taşıdı bu mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili bu yasa. Bununla ilgili yeni bir mayın toplama merkezi kurulacak. Bu merkezin iki görevi var, birisi mayınlar, ikincisi ise patlamamış ve imha edilmesi gereken mühimmatların imha edilmesi. Bu ikinci madde Kırıkkale'yi de ilgilendiriyor. Nitekim çoğu yerde, dışarı atılmış imha edilmemiş mühimmatların patlamasından dolayı etrafa verdiği zararlar var, işte bunlarla ilgili çok geniş yeni bir merkez kuruluyor, uluslararası merkez olacak. Uluslararası akredite edilmiş bir merkez olacak. Yani bu merkezin yazdığı raporlar uluslararası alanda geçerli olacak. Bu teşkilat Milli Savunma Bakanlığı ve bu kararların büyük kısmını sadece bakanlıktan değil, bakanlar kurulundan alınacak kararlar çerçevesinde işlemlerini yürütecek." dedi.

Editör: TE Bilisim