Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 AKP'li eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, bugün Yüce Divan oylaması için toplandı. Komisyonun bugün saat 15.00'te toplanacağı açıklanmıştı, fakat toplantı saat 15.45'te başladı. Toplantı için geniş güvenlik önlemleri alındı. Basın mensupları salonun bulunduğu koridora alınmazken; sinyal kesici jammerlar sebebiyle telefonlar ise çalışmıyor.

HDP'nin üyesini geri çektiği Meclis Soruşturma Komisyonu'nda, Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

Toplantının başlamasının ardından MASAK raporuyla ilgili bazı tespitlere eski bakanların yazılı cevapları oldu. Erdoğan Bayraktar dışındaki 3 bakanın, bilirkişinin mal varlığı raporuna yazılı cevap verdiği belirtiliyor. Bu cevapları değerlendirip karar oluşturmaları için komisyon üyelerine bir saat süre verildi. AK Partili üyelerin oylamanın 5 Ocak tarihine ertelenmesi yönünde talebi olduğu ileri sürülüyor.

Arayla birlikte CHP'nin üyeleri Erdal Aksünger, Emre Köprülü, Osman Korutürk ve Rıza Türmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makamında bir süre görüştü.

Editör: TE Bilisim