Meclis’te AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında tartışma. TBMM Genel Kurulu yine karıştı, milletvekilleri arasında büyük tartışma yaşandı. AK Parti ve CHP’li milletvekilleri birbirine girerken hakaretler havada uçuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilleri arasında çıkan ‘özelleştirme’ tartışması CHP Adana Milletvekili Turgay Develi’nin konuşmasıyla başladı. CHP’li Turgay Develi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye'nin Cumhuriyet öncesinden biriktirdiği bütün değerlerini peşkeş çekercesine satarak, ulus devletin ekonomik dayanaklarını, ayaklarını çökerttiğini öne sürdü. Turgay Develi’nin "Bu belgeler, AK Parti'nin siyasi cibiliyetsizliğinin, soysuzluğunun bir göstergesi olarak ortada duruyor" sözleri AK Parti milletvekillerini çileden çıkardı. 
 
Develi’nin sözlerinin ardından kürsüye gelen AK Partili Nihat Zeybekçi ise tansiyonu yükseltti. Nihat Zeybekçi, "Siz kamu bankalarını, KİT'leri paylaştınız, bakanlık pazarlıklarında hangi bakanlığa hangi kamu kurumu bağlanacak, o bankanın başına kim getirilecek? Siz bunları çok iyi bilirsiniz. Siz bunları çok iyi bildiğiniz için bizi de öyle zannediyorsunuz. Nasıl peşkeş çekilecek? Siz bunları çok iyi bilirsiniz. Bizde namussuzluk, hırsızlık ahlaksızlık bulamazsınız. Ne ararsanız sizdedir. Geçmişinize bakın hepsini görürsünüz. Bu memleketin nasıl inim inim inletildiğini görürsünüz" ifadelerini kullanınca ortalık iyice karıştı.

meclis-001.jpg

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

"NAMUSSUZ SENSİN"

Zeybekçi, yerine geçtikten sonra, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "(Namussuzluk sizdedir) sözü için özür dileyecek. Gelsin bu lafını düzeltsin, namussuz sensin" diye bağırdı. Bunun üzerine Zeybekçi, "Namussuz arıyorsan aynaya bak" cevabını verdi.

İnce, Başkanvekili Sadık Yakut'un, tartışmanın uzamaması için ara vermesi üzerine, "Başkan niye ara veriyorsun? O sözünü düzeltecek" dedi.

AĞZINI BURNUNU KIRACAĞIM

Aradan sonra CHP'li Aykut Erdoğdu, "Namussuz diyemezsin, eğer dediysen senin ağzını burnunu kıracağım" diyerek, Nihat Zeybekçi'nin üstüne yürüdü. Erdoğdu'yu araya giren milletvekilleri durdurdu. Bu sırada Erdoğdu'nun ceketi, kendisini engellemeye çalışan milletvekillerinin elinde kaldı. AK Partili ve CHP'li milletvekilleri arasında karşılıklı atışma yaşandı. Tartışmaya AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da katıldı. Yurttaş'ın, CHP sıralarına gitmesini arkadaşları önledi.

Editör: TE Bilisim