Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Avrupa Parlamentosu'nda (AP) açılan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile PYD'li teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı sergiye TBMM'den de sert tepki geldi. AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri AP'ye tepki gösterdi.

Meclis'te kameraların karşına geçen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AP'nin yaptığı yanlıştan geri dönmesini isterken, "AP'nin Türkiye'de terörden yargılanmış, hüküm giymiş birisini, Türkiye'de terörist ilan edilmiş, bebek katil olarak bilinen birisinin fotoğrafını yayınlaması, AB ile görüşmeleri devam eden, üyelik için müracaat etmiş bir ülkenin aldığı kararın hilafına böyle bir davranışın doğru olmadığını düşünüyorum. AP eğer böyle bir şey yaptıysa bir an önce Türkiye ile ortaklık, AB üyeliği müzakerelerini devam ettirmek istiyorsa bu yaptığı yanlıştan bir an önce dönmesi gerekir" dedi.

Gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Bu nasıl bir dostluk anlayışıdır” diyerek AP'ye tepki gösterdi. Serginin kabul edilebilir olmadığına vurgu yapan Özel, "Türkiye'nin dostları olarak gördüğümüz, terörizm sorununa karşı dayanışma içinde olmalarını beklediğimiz ülkelerin ortak parlamentosunda Türkiye'ye karşı yapılmış olan bu saygısızca tavrı benimsemek mümkün değil. Bu nasıl bir dostluk anlayışı. Avrupa'nın kendi içindeki en önemli çelişkisi de bu olsa gerek. Benzer bir durumun yüzde biri kendi ülkelerinde yapılmış olsa gösterdikleri tepki ile bugün Türkiye'ye karşı yapılmış olan bu küstahlığı aynı paralelde görmüyorlar. Bu tutarsızlıkta herhalde Avrupa'nın en büyük çelişkisi" yorumunu yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise AP'yi şiddetle kınadığını belirterek, "Hem sen demokratik düzenden, hukuktan, bahsedeceksiniz, etrafınızda Türkiye'ye düzen, nizam vermeye, ayar vermeye kalkacaksınız ondan sonra da terör örgütlerine açık açık destek vereceksiniz. Bu çok büyük bir çelişkidir. Tutarsızlıktır. AP'nin bu tutumunu şiddetle kınıyorum" dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim