Bir internet sitesi için yazdığı yazıda, MHP’nin büyük bir yükselişe geçtiğini söyleyen Mehmet Saral, ‘İşiniz rast gidecekse, tuttuğunuz altın olur. İşiniz ters gidecekse, ne yaparsanız yapın, olmaz.’ ifadelerini kullandı.

Yazısında ‘AKP iktidar’a böyle geldi. Bülent Ecevit’in hasta hali, ANAP’ın yorgun ve yolsuz hali, MHP’nin beceriksiz hali, ABD’nin Irak’ı işgale hazırlanması… Hemen hepsi AKP iktidarının önünü açtı. Galiba bu devir bitti…’ diyen Mehmet Saral, ‘AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un deyimiyle “Tayyip Erdoğan mağdurdu, mağrur oldu”. Başbakan, kibrinden ve güç zehirlenmesinden kendini kaybetmiş durumda. Her dediğinin, her düşündüğünün olacağını düşünüyor. Asıl hesap Allah’ın hesabıdır.’ sözlerini kullandı.

Daha önceki yazısında ilk kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek çıkan Mehmet Saral, bu kez de ‘Devlet Bahçeli hakkında “yolsuzluktan” soruşturma açtıracakmış. Adama sorarlar:10 yıl sonra mı geldi aklına? Adama sorarlar: PKK ile dost olunca mı MHP ile düşman oldun? Adama sorarlar; bula bula Türkiye’nin en namuslu siyasetçisini mi buldun inceletecek?’ ifadeleri ile Devlet Bahçeli’ye sahip çıktı.

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

MHP’nin işlerinin rast gittiğini belirten Mehmet Saral, ‘2011’de; 10.000 kişi ile yaptığı Bursa mitingine bu defa 75.000 kişi geldi. Geçen hafta Malatya’da 10-15 kişilik MHP İl yönetimi, akil adamları protesto için bildiri okumak üzere yol’a çıktı,30-35 dakikada sayıları binlere ulaştı. Yazar Alev Alatlı ”İyi ki MHP var” dedi. Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye’de ilgiden yürüyemedi. MHP İl teşkilatları ve Ülkü Ocaklarında “Hareketlenme “ var. Türkiye’nin dört bir tarafından “mücadelenin” ayak sesleri geliyor.’ ifadelerini kullandı.

20 Nisan'daki İzmir mitinginde umulmadık bir kalabalık beklendiğini vurgulayan ve yazısında anketlerde ilk defa MHP’nin oyunun, CHP’nin oylarını geçtiğine de yer veren Mehmet Saral yazısına şu sözlerle devam etti:

Baltayı taşa vurdunuz Sayın Başbakan!

"Siz PKK ile uzlaşma masasına otururken, Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alırken, MHP’ye saldırırken, Devlet Bahçeli’ye yüklenirken, yaptığınız her yanlışın bedelini MHP’nin oylarını yükselterek alacaksınız.

Aman Sayın Başbakan, durmayın yola devam edin.

MHP’nin yıldızı parlamıştır.

MHP’yi yönetenler inşallah süreci doğru yönetirler." 

Editör: TE Bilisim