Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Yarbay Mehmet Alkan’ın acılı anında konuşması sonrasında medyada çıkan haberler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir kısım medya ve troller tarafından Yarbay’a PKK’lı denildiğine dikkat çeken Koç, “Kardeşini şehit veren Yarbay’a terörist diyecek kadar alçak, bu kadar izanını kaybetmiş örneklerle karşı karşıya kaldık. Alçaklara aynen şunları ifade ediyorum. Bu millet şehitlerine ve şehit yakınlarına asla hakaret ettirmez. Hakaret eden önce bizi ve Türk milletini bulur.” dedi.

CHP MYK toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 12.00’de başladı. Toplantı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın açıklaması düzenledi. Türkiye her gün şehit haberlerinin geldiğine dikkat çeken Koç, 49 günde 61 Türk evladının kaybettiklerini, 81 ilde gözyaşı döküldüğünü vurguladı. Türkiye’nin her tarafında ana feryatları devam etiğini belirten Koç, konuşmasına şehit Ali Alkan’ı örnek göstererek devam etti: “Askerimiz kahramanca savaştı. Yüzbaşımız şehit düştü. Kendini Türkiye’ye vakfetmiş Osmaniyeli bir ailenin oğlu. İki abisi de asker. İki abisi var, birinin adı Mustafa diğerinin adı Mehmet Yarbay rütbesinde. Mehmet Yarbay, kardeşinin cenazesinde adeta Türkiye’nin sesi oldu. Bilinsin ki Türkiye’de yaşayan herkes her aile aynı şekilde düşünüyor. Mehmet Yarbay ne dedi? 'Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonsuza kadar savaş demeye başladılar. Saraylarda 30 tane korumalarla gezip, zırhlı arabalara binip bir de şehit olmak istiyorum diyorlar. Öyle bir şey yok.' O isyanı herkes duydu. Herkes bilsin bu cümleler harfi harfini bizim de düşüncelerimiz. Kimse kusura bakmasın. Ne yazık ki bu ülkenin Cumhurbaşkanının bu sözlerine verilecek hiçbir cevabı yok.”

Yarbay Mehmet’in çok büyük acıyla konuşmada bulunduğunu söyleyen Koç, bir kısım medyanın ve eli kalem tutanların kendisine hakaret ettiğini açıkladı. Yarbay’a PKK’lı denildiğine dikkat çeken Koç, konuşmasına şöyle devam etti: “Mezhep sorgulamasına kalktılar ellerinden geleni yaptılar. Kardeşini şehit veren Yarbay’a terörist diyecek kadar alçak, bu kadar izanını kaybetmiş örneklerle karşı karşıya kaldık. Alçaklara aynen şunları ifade ediyorum. Bu millet şehitlerine ve şehit yakınlarına asla hakaret ettirmez. Hakaret eden önce bizi ve Türk milletini bulur. Burada insanları tutan, bunların paralarını kamu kaynaklarından ödeyenler bu hakaret suçunun da ortağıdırlar. Çaldığınız haram paranızla, kurduğunuz medyanızla milletin şehidine küfürler ettiriyorsunuz.”

'O ACILI ANNELERDEN HELALLİK ALINMADAN TÜRKİYE YÖNETİLEMEZ'

“Dün anneler ağlamasın deyip, bugün ne mutlu size oğlunuz şehit oldu, denebilir mi? O acılı annelerden helallik alınmadan Türkiye yönetilemez.” diyen Koç, Türkiye’nin terör sorunu ile 30 yıl geçirdiğini ifade etti. 30 yılın yarısında AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğunu aktaran Koç, bütün milletin şöyle bir soru sorması gerektiğini vurguladı: “Bu 13 yılda ne yapıldı ki bitme noktasına gelen terör en azgın haliyle karşımıza çıktı?”

Koç, konuşmasından bazı örnekler vererek devam etti: “Öcalan’ın düşünceleri, bizim de düşüncelerimiz, Başbakan yardımcısı bunu ifade ediyor. O zamanın başbakanı İmralı ile görüşüyoruz diyor. Başbakan yardımcısı Öcalan ile direkt diyaloğumuz var diyor. Buradan açıkça çağrıda bulunuyoruz PKK terör örgütüdür derhal silah bırakmalıdır. Ama AKP de Öcalan ile arasına mutlaka mesafe koymalıdır. Bu sözleri nereye koyacaksınız AKP yetkilileri, bu sözler duruyor. Toplumsal barış samimiyetle, şefkatle sağlanır. Bu sorunu çözmek için önce demokrasi, önce Türkiye diyen anlayışa ihtiyaç var. Terörle etkin mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni tereddütsüz yapmalı, bu mücadelesini tavizsiz sürdürmelidir.”

BAZI BAKANLARIN AÇIKLAMALARI; BAŞKAN SEÇİLSEYMİŞ ŞEHİT TABUTLARI GELMEZMİŞ

MYK toplantısı esnasında konuşan Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar dertlerini ne olduğunu açıkça söylüyorlar. Bazı bakanlar açıklamalar yapıyorlar. Başkan seçilseymiş şehit tabutları gelmezmiş. Bunu söyleyen bakanlar var. Bunu söyleyenler AKP’nin bakanları. Başkanlık onaylansaymış şehit tabutları gelmezmiş. Bu açıkça bir suçun itirafıdır. Bu sözü söyleyen bakanlar bugünkü terör sorununun doğmasında 7 Haziran da verdiğiniz oyun da etkisi var diyorlar. Bu kadar acı bir muhasebe olabilir mi? Yani evlatlarınız bize oy vermediğiniz için ölüyor. Türkçeye çevirmesi budur. Bugün akan kanın sorumlusu ortaya çıkıyor. CHP olarak demokrasiyi savunuyoruz. Önümüzde bir seçim var. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana görüyor, takip ediyor. Biz milletimizden sadece 4 yıl istiyoruz.”

'CHP TAVRINI ORTAYA KOYDU'

Koç, basın açıklaması sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘Başbakan, parti genel başkanlarını aşıp milletvekillerine teklif götürmek gibi niyetim yok. Ama bunun anayasal zorunluluk olduğunu ifade etti. Bunu nasıl değerlendirirsiniz? Eğer partili milletvekillerine böyle bir teklif gelecek olursa ihraç edilir mi?’ sorusu üzerine Koç, “CHP tavrını ortaya koymuştur. CHP bu tavrını sergiledikten sonra zaaf gösterecek hiçbir CHP milletvekili yoktur.” diye cevap verdi.

Editör: TE Bilisim