İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu. Akşener, FETÖ'nün her yerde olduğunu belirterek, "Ahtapot gibi her tarafı sarmış bu örgütün siyasi ayağının olmaması mümkün mü? Mesela; bu ihanet şebekesinin hiç milletvekili yok muydu? Hiç grup başkanvekili yok muydu? Hiç bakanı yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Milletimiz bu sorulara cevap istiyor. Bu yüzden İYİ Parti olarak örgütün siyasi ayağı araştırılsın, diye verdiğimiz önerge; AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Ama bakın bunu diyenlere 'Tunceli'de askerlerimizin donarak şehit olmasını araştıralım' dediğimizde HDP'yle aynı oyu kullanıp, 'Hayır' diyorlar. İYİ Parti'nin önergesine 'Evet' demek; size ağır geliyorsa buyurun siz getirin, biz evet diyelim" diye konuştu.

'YORULDULAR, YORDULAR'

Konuşmasında ekonomik gelişmelere de değinen Akşener, "Ekonomik güven endekslerinin tamamı geriliyor. Konkordatoların ardı arkası kesilmiyor. Fabrikalar yanıyor. 'Dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğiz' diyorlardı, ilk 20'deki yerimizi bile kaybetmek üzereyiz. Üretim sıfır, tüketim sıfır, elde var, sıfıra sıfır. Şimdi, buradan aziz milletime soruyorum; çarşıda-pazarda fiyatlar, 4 ay öncesine göre daha mı ucuz? Bir alışveriş merkezine gidip, hiç düşünmeden alışveriş yapabiliyor musunuz? Benzin, mazot, doğal gaz 4 ay öncesine göre daha mı ucuz? Bu yıl okula başlayan evladınız için geçen yıldan daha mı az harcadınız? Servis ücretleri, defter, kalem, silgi daha mı ucuz? Yarına dair kafanız daha mı rahat? Bunların hiçbirine 'Evet' diyemiyorsanız artık vakti gelmiş demektir. Geldikleri günden daha kötü durumda bir Türkiye var artık. Vakti gelmiş demektir. Yoruldular, yordular. Harun gibi gelip, Karun gibi zengin oldular" dedi.

Doğru Aday: Ama Nasıl? Doğru Aday: Ama Nasıl?

'İKTİDAR MAZERET BULMA YERİ DEĞİL'

Sosyal yardımların kesileceğini öne süren Meral Akşener, şunları kaydetti:

"Ben size bir sır vereyim mi? Şuraya yazın. AK Parti ile HDP birlikte yol yürümeye başladı bile. Nerden anlıyoruz? Yine saman altından su yürütüyorlar. El altından İYİ Parti'ye kurdukları tezgahtan anlıyoruz. 'Milliyetçi değilim' diyen; ama milliyetçi oylara da göz diken AK Parti'nin işine en çok yarayacak şey nedir? Bizi bunlarla yan yana göstermek. Bu mümkün mü? Değil; ama bir bakıyoruz HDP sözcüleri, tam da bu ihtiyaç hasıl olmuşken, bir açıklama yapıyor ve 'Yerel seçimler için AK Parti ve MHP dışındaki partilerle görüşmelerimiz sürüyor' diyor. 'AK Parti ve MHP dışındaki partiler' diye yuvarlarsan aralarında İYİ Parti de var sanılacak.

İşte bu tam bir AK Parti ağzıdır. Tam da terör örgütünün siyasi ayağının ağzıdır. Bunlar, tıpkısının aynısıdır. Ceplerinde bir avuç çamurla dolaşırlar. Bir kez daha en yüksek perdeden sesleniyorum; bu tezgahları geçin artık. Birbirinize pas vererek, İYİ Parti'nin yoluna taş koymayı bırakın artık. Evet, İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapacak. Kiminle yapacak biliyor musunuz? Biz ittifakı, milletimizle yapacağız." (DHA)

Editör: TE Bilisim