Yerelde seçim ittifakı teranesi de nedir?

İstanbul gibi Dev/Kent popülizminden kendini refüze eden bir partinin CUMHUR / İTTİFAK ve AKP / MHP ikiliklerinden (artık) kendini kurtarması icap eder.

Sistem değişikliği gerekiyordu; doğrudur… O sistem değişti. Türkiye siyaset vasatının görünümü ve partilerin şu niteliksiz halleri pek can sıkıcı…

Partilerin de değişmesi lazım. Ülkenin temel meseleleri; sosyolojik, kültürel, ahlaki ve ekoloji arızalarına, kalıcı ve kanıksanmış dertlerine sağlam bir neşter atamayışımız topyekun bizim ayıbımız. Ondan evvel, bir Türk Milliyetçisinin sıraladığımız bu öbek sorunlar karşısında aksiyon alamaması ve siyaset edememesi handikapın esası…

MHP bir dünya görüşünün otağıdır; diyoruz.. diskurumuzdan geri dönüşümüz de yoktur!

Ancak;

Akp ile süregelen vekâlet ve reverans seremonilerini uzatmamak icap ediyor. AKP’nin kast, kusur ve yanlışları heybeden taşar…

Fazla (siyasi) iyi niyet karinesi, ahmaklık çizgisine gölge kadar yaklaşmaktayken, MHP’nin daha da girişken tutum takınması, iktidara karşı esasta en hayırlı yol olacaktır. Şu İYİ parti atışmalarının ve tabanı germenin odak zaafı gibi bir durum teşkiline sebebiyet verdiğini düşünüyorum.

Türkiye ekonomik kriz ile baş başadır. 16 yıldır hükümet edenlerin mazeret ve komplo üretmelerinin tatsız bir yalancı hap olduğu pek aşikârken, yerelde ittifak zorlamasının anlamı sığlaşıyor.

Devlet Beğ’i anladığımı düşünüyorum; hassasiyetlerine katıldım ve Cumhur İttifakını üst perdede yani siyaset/devlet felsefesinin icabı olarak kabul ettim. O bir tarafa… Mütemmim cüz bir MHP algısına toplumu kaptırmamak lazım değil mi?

Kağıt bile üretemeyen bir ülke gerçeğinde iktidar ile yakın, onunla içselleşmiş Ülkücüler kendini kandırır. İktidarı eleştirme, ama diğer siyaset unsurlarına höykürme edasında tutum takın.. yok arkadaş!

1600 TL ile ev geçindiremeyen sokaktaki Ülkücü; bak bunlar bir yerde yan yana gelirler, oturup çay kahve içer ve lak lak ederler. İsmi Müsavat, Çiçek falan fark etmez! Bir bakarsınız İyi Mhp’li sizden çok itibar ve muhabbet görecektir! O sebep MHP’li, İYİ partili diye birbirinizi üzmeyiniz!

Samimiyetle yazıyorum.. hepsi yoluna çıkmış; tezgahını kurmuştur; balkon atışmalarına itibar etmeyin!

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Mesele ekmek meselesidir…

Murat Taştan

Editör: TE Bilisim