Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile milletvekilleri ve diğer protokol üyeleriyle Valilik önünden halka mesir saçılan Sultan Camisi'ne kadar düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.

Törende, şehzadelik dönemlerini Manisa'da geçiren Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran oyuncular, temsil ettikleri padişahların yaşamlarını anlattı. Canlandırmada, Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ı canlandıran oyuncu Demet Evgar, Emre Karayel'in canlandırdığı mesir macununun mucidi Merkez Efendi'yi huzuruna kabul etti ve kendisine şifa kaynağı olan mesirin beratını verdi.

Geleneksel mesir saçımı, Hafsa Sultan'ın kendisine şifa olan mesir macununun Sultan Camisi kubbe ve minarelerinden her yıl baharın gelişiyle halka saçılmasını buyurduğu, "İsterim ki dünya var oldukça her senenin nevruz gününde bu hastalara şifa, dertlere çare olması için macundan bolca karıla ve ahaliye saçıla" sözleriyle başladı.

Merkez Efendi'yi canlandıran Karayel, platformdan ilk mesir macunlarını bu sözlerin ardından protokol üyeleriyle saçtı.

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

Daha önce dualarla karılan ve paketlenen 5 ton mesir macunu, Hafsa Sultan'ın buyruğu üzerine 473. kez Sultan Camisi'nin kubbe ve minareleri ile Sultan Meydanı'na bakan evlerin çatı ve balkonlarından halka saçıldı.

Bu arada MHP Genel Başkanı Bahçeli, kendisine verilen mesir macunlarını cami avlusundaki oyuncular ve vatandaşlarla paylaştı. 

Mesir saçımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandı, rahatsızlananlar için sağlık ekipleri hazır bekletildi. Saçılan mesir macunlarına ulaşmak için tören alanından cami avlusuna çıkmak isteyen vatandaşlara polis engel oldu.


Editör: TE Bilisim