Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, AK Parti’nin Türkiye’yi ahlaki ve manevi bir çöküşe, bir çürümeye mahkûm etiğini, güvenilir hiç bir değer, hiç bir kurum bırakmadığını belirterek, 2001 tarihli AKP Programının 2.2 numaralı bölümüne dikkat çekti.
Adan, 2001 tarihli AK Parti programının 2.2 numaralı bölümündeki “Milletvekili ve bakanların yargılanmaları önündeki anayasal engeller kaldırılacak; dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmeleri önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak ve milletvekillerinin meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine inhisar ettirilecektir.” taahhüdünün yer aldığını vurguladı.
“Milletimizin zengin kültür mirasından biri, dindar insanların dürüst olacağı inancıdır.” diyen MHP’li Adan yazılı değerlendirmesinde, “Kültürümüzde dindar insan haram yemez, rüşvet almaz, yolsuzluk yapmaz. AKP milletimizin bu temiz inancını istismar ederek iktidara geldi, tarihimizde görülmedik yolsuzluk rüşvetlerin şampiyonu oldu. Geriye dönüp baktığımızda AKP’nin milletimizi nasıl kandırdığı ortada.” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞBAKAN ŞİMDİKİ CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRIDA BULUNDU

2001 tarihli AKP Programının 2.2 numaralı bölümündeki ifadelerle ilgili dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, altında imzası olan bu taahhüdünü yerine getirmesi için çağrıda bulunan Adan, şunları söyledi:
“Yolsuzluklar konusunda milletvekillerinin dokunulmazlığı olmasın! Cumhurbaşkanını, 2001 yılındaki bu sözlerini şimdi kamuoyu önünde tekrarlamaya çağırıyorum! Başbakana sesleniyorum! Selefinizden temiz bir icraat devraldıysanız, gelin anayasayı değiştirelim, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, nüfuz suiistimali, haksız kazanç gibi suçlarda dokunulmazlık olmasın!
Bu çağrımız bir feryattır!
Siyasetteki ahlaki çürüme, toplumu zehirlemektedir.
Bugün Türkiye’de hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, rant deyince akla gelen nedir?
Bu kelimeler söylendiğinde, suçüstü yakalanmış gibi telaşlananlar kimlerdir?
Böyle bir ortamda siyasete, hukuka, devlet kurumlarına güven kalır mı?
Özgür basın baskılarla yıldırılarsa...
Sayıştay raporları makaslanırsa...
Bağımsız yargı bir kaç ayda bir çıkarılan kanunlarla örselenip yandaşlarla doldurulursa, namuslu hâkim ve savcılar sürülür, yandaşlar terfilerle ödüllendirilirse, vatandaş adalete nasıl güvenecek?
Adalete güvenemeyen vatandaş kime başvuracak? “

“İKTİDAR HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE ETMEK İSTERSE MHP HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRDIR”

Celal Adan, Türkiye’nin derin bir ahlak krizine sürüklendiğini, yolsuzluk girdabına kapıldığını tekrarlayarak, “Bu böyle devam edemez, ülkemize de milletimize de yazık olmaktadır. Tarih ve millet huzurunda Cumhurbaşkanını, Başbakanı, iktidar partisini dokunulmazlıkları kaldırmak, yolsuzlukla mücadele için gereken kanunları çıkarmak, kamu yatırımlarında ve ihalelerde şeffaflığı sağlamak için harekete geçmeye çağırıyoruz. İktidar hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele etmek isterse Milliyetçi Hareket Partisi her türlü desteği vermeye hazırdır. “ diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim