31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Uşak milletvekili adayı Gökhan Özoğul, yaptığı açıklamada Türkiye’de bulunan 3,5 milyon Suriyeli için 5,5 milyar dolar harcandığını söyledi. Özoğul, “Suriye de bir iç savaş çıktı. 3,5 milyon Suriyeli Türkiye’ye gelmiş. Maliye Bakanı'nın verdiği bilgiye göre şimdiye kadar yaptığımız yardım 5,5 milyar dolar, yani Türkiye, Suriyelilere Uşak’ın 130 yıllık bütçesini vermiştir.” dedi.

Kendi söküğünü dikemeyenin, karşısındakine takım elbise dikme lüksü olmadığını söyleyen Özoğul, “Biz kendi söküğümüzü dikememişken karşımızdakine takım elbise alma lüksümüz yok. Ayrıca bunun bize getirdiği sosyal yorgunluklar olmuştur. Uşak’a gelen Suriyelilere sahip çıkılmıyor. Uşak Belediyesi önünde, Ulu Cami yanında, her köşebaşında bir dilenciyle karşılaşmaya başladınız. Bizim toplumumuzun bazı değerleriyle oynamaya başladılar. Suriyeli ve Iraklıların yaşadığı sıkıntıyı, Rabbim bize yaşatmasın. Irak'ta sıkıntı oldu, Suriye’de sorun çıktı, Türkiye bağrını açtı. Bosna'da sorun çıktı, Türkiye bağrını açtı. Allah, bizi onların durumuna düşürmesin. Biz onların durumuna düşersek nereye gideceğiz, bizi kim kabul edecek? Gidecek yerimiz yok. Bir tane Türkiye var, o yüzden biz Türkiye’nin değerlerine de sahip çıkmakla mükellefiz.” dedi.

Sosyal sağlığı yerinde olmayan toplumlarda paranın değerinin olmadığını belirten MHP adayı Özoğul, “Biz sanayi ve ekonomiyi düzeltmekle mükellefiz ama sosyal sağlığı yerinde olmayan toplumda ekonominin ve paranın hiçbir değeri olmayacaktır. Türkiye'nin, içinde bulunduğu kozadan çıkması için MHP'ye ihtiyacı vardır. Türkiye’de MHP'nin, sadece PKK üzerinden siyaset yapan bir parti olduğu algısı oluşturmuşlar. Bizim sosyal, ekonomik ve sanayi yönünde de projelerimiz var. Şeker fabrikasını müze yapmak istiyorlar, dünyanın değer biçemediği Karun Hazineleri'nin Uşak'ta yıllık ziyaretçi sayısı 7 bin civarında, bunun da 4 bini ilköğretim okulu öğrencileri.” dedi.

Editör: TE Bilisim