Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Ayvacık İlçe Başkanı’ndan Galip Öztürk’e destek. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan işadamı Galip Öztürk’ün tutuksuz yargılanmasını isteyen Ayvacık Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda MHP İlçe Başkanı olan Erdal Avcı imza kampanyası başlattı.

 
İşadamı Galip Öztürk'ün haksızlığa uğradığını ve bir yıldır tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmasını isteyen Ayvacıklılar, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı ve MHP İlçe Başkanı olan Erdal Avcı önderliğinde imza kampanyası başlattı.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, imza kampanyasının başlangıcında bir konuşma yaparak, "Bugün burada bizi bir araya getiren neden Ayvacık'ın gururu ve Samsun’un Türkiye'deki tek markası olan Metro Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Galip Öztürk'ün mevcut durumudur. Şöyle ki; Sayın Galip Öztürk yaklaşık bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olup, yargılaması halen daha devam etmektedir. Amacımız devam eden yargı sürecini etkilemek olmayıp, sadece Ayvacıklılar olarak memleketimizin evladına sahip çıkmak, bu zor günlerde yanında olduğumuzu göstermek ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesimizi ulaştırmaktır. Galip Öztürk Ayvacık'ta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerin altına imzasını atmış, devletin yapamadığı yatırımları tek başına yapmıştır. Eğer Ayvacık'ta kız çocukları okula gidiyorsa, eğer ki bu memleketin en ücra köylerinde sağlık ocakları varsa; eğer ki camisiz, okulsuz köy kalmamışsa bunlar Galip Bey’in eseridir. Galip Öztürk bu memleketin evladı olarak, memleketine olan borcunu fazlasıyla ödemiştir. Şimdi sıranın bize yani Ayvacık halkına geldiği kanaatindeyiz" dedi.

Erdal Avcı, Galip Öztürk'ün yargılamasının sonucunda suçsuzluğunun ortaya çıkacağına inandıklarını kaydederek, "Biz Galip Bey’in yersiz ve asılsız iddialar nedeni ile yargılandığı kanısındayız. Bu memleketin dört bir köşesine bu kadar büyük yardım ve hizmetleri bulunan bir kişinin suç işlediğini iddia etmek, kanunlara aykırı davrandığını ileri sürmek bize göre büyük bir haksızlıktır. Yapılacak olan yargılama sonunda Galip Öztürk'ün suçsuzluğu ortaya çıkacaktır. Adaletin er veya geç tecelli edeceği kanaatindeyiz. Ancak uzun ve haksız tutuklanmaların yaşandığı bu dönemlerde Ayvacık halk için hayati önem taşıyan Galip Bey’in de bu haksızlığa maruz kalmaması için bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu nedenle bizi en iyi anlayacağına inandığımız, bu memlekette şiir okuduğu için yargılanıp haksız yere cezaevine atılan Sayın Başbakanımıza ulaştırılmak üzere Ayvacık Ziraat Odası olarak bir imza kampanyası başlattık. Sayın başbakanımızdan Ayvacık halkını derinden üzen bu haksızlığa bir an önce son verilmesi konusunda bize yardımcı olmasını talep etmekteyiz. Sayın Başbakanımızın Ayvacık halkının bu haykırışına kulak vereceğine inancımız tamdır. Şunu da belirtmek isteriz ki; Sayın Galip Öztürk tahliye edilene kadar Ayvacık halkı olarak elimizden gelen tüm gayret ve çabayı sergileyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim