Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, hükümette yapılan değişikliklerin terörle müzakere konusunda ayak uyduracak bir müzakere kabinesi olduğunu öne sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Misak-ı Milli’nin kabul edilişinin 93. yıl dönümü olması nedeniyle yayımladığı basın açıklamasında görevi değişen bakanlar hakkında farklı yorumlarda bulundu.
Hükümette yapılan değişikliğin müzakere koşusuna ayak uyduracak müzakere kabinesi olduğunu belirten Semih Yalçın, “Sayın Başbakan’ın, hükümette değişiklik yapmasının amacı da terörle müzakere koşusuna ayak uyduracak bir müzakere kabinesi oluşturmaktır. Böylece, İmralı canisiyle sürecine ve Sayın Başbakan’ın tek adam kararlarına uyumlu ve uysal bir Bakanlar manzumesi ortaya çıkmıştır” diye belirtti.

Yalçın, “Aradan geçen 93 yılda, küresel aktörlerin beslediği ayrık otları yeniden boy vermiştir. Açılım adı altında AKP hükümetinin yürüttüğü icraat, Misak-ı Millî’nin belirlediği sınırlar içinde bölücü ve ayrılıkçılara yeniden ümit vermiştir. Birliğimize kast eden bölücü terörü yok edebilecek olan devlet, yöneticiler eliyle ayrılıkçı unsurların oyuncağı hâline getirilmiştir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, “Osmanlı Mebuslar Meclisi, teslimiyetçi hükümete, Türk hükümranlık coğrafyasının sınırlarını tespit eden bir beyanname yayınlayarak cevap vermiştir. İşte bu beyannameye Misak-ı Millî adı verilmiştir. 28 Ocak 1920’de kabul edilen Misak-ı Millî ile kıyamete kadar baki kalacak bir vatan ve coğrafyanın sınırları çizilmiştir. Misak-ı Millî’yi dünyaya ilan eden irade, halkı ortak hedefe sevk eden Millî Mücadele vücuduna da ruh vermiştir” şeklinde konuştu.

Yalçın, “Misak-ı Millî’nin 93. yıldönümü vesilesiyle, son Osmanlı parlamentosunda düşman tehdidine aldırmadan onu kabul ve ilân eden vatansever milletvekillerini, Millî Mücadele’yi zafere taşıyan Birinci Meclis’in kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.
.






Editör: TE Bilisim