Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
 MHP Olağanüstü Genel Kurulu kararlarının tedbiren durdurulması konusunda yapılan itiraz üzerine 3. Asliye hukuk mahkemesi tarafından  ilk duruşma günü verildi.

Verilen duruşma tarihine bakılırsa MHP^bu ülkede milyonlarca oy almamış. Kamunun genelini ilgilendiren bir davada ilk duruşmanın bu kadar uzağa konulması MHP'li, muhalif çevrelerce manidar bulundu.

MHP Genel Merkezinin Haziran ayında gerçekleştirilen MHP Olağanüstü Genel Kurulu kararlarının tedbiren durdurulması talepli açmış olduğu davada hatırlanacağı üzere mahkeme tedbir kararı vermiş ve kongre kararlarının uygulanmasına tedbir konmuştu.

Bunun üzerine bizler Sayın Genel Başkan Adayımız Sinan Oğan adına tedbir kararına itiraz etmiştik. İtirazımız bir hukuk faciası olarak değerlendirilecek şekilde mahkeme tarafından değerlendirmeye dahi alınmadı. Hatta söz konusu kararı veren hakim bir de üzerine ödüllendirilerek Adalet Komisyonu Başkanlığı görevine getirildi. Söz konusu mahkemede yapılan hakim değişikliği ile birlikte görevlendirme iki ay önce yapıldı. Aradan iki aylık bir süre geçmesine rağmen yine hakkında karar verilmeyen itirazımız bulunmaktaydı. İşte bu dosya İle ilgili nihayet 3. Asliye hukuk mahkemesi tarafından 28.03.2017 tarihine ilk duruşma günü verilebildi.

Neden bu kadar uzun bir tarihe duruşma günü verildiği bizlerce merak konusu olmakla birlikte dosya üzerinden de verilebilecek niteliğe sahip tedbire itiraz talebimiz hakkında da hali hazırda bir karat verilmemiş olması soru işaretlerini yoğunlaştırmaktadır. Bizlerin buradaki beklentisi mahkemenin hakkaniyete uygun adil bir karar vermesidir. Her şeye ve bugüne kadar tüm yaşananlara rağmen adalete güvenmek istiyoruz. Eğer mahkeme söz konusu tedbir kararını kaldıracak olursa genel kurul kararları geçerli olacak ve en yakın zamanda olağanüstü seçimli kurultayın önü açılmış olacaktır.

Editör: TE Bilisim