Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, gittiği fabrikalarda yüksek asgari ücretin zararlı olduğunu söylemesine tepki göstererek, AK Parti'nin işverenleri işçiye karşı kışkırtarak işçi düşmanlığı yaptığını söyledi. Ayhan, “AKP, işçi düşmanlığı yapıyor. İşverenleri işçiye karşı kışkırtıyor. MHP vaatleri karşısında ezildi bunlar. MHP vaatleri, ne işçi kesiminden ne de işveren kesiminden tepki almadı, benimsendi.” dedi.

‘HAVUZCULARA VERİLEN HAZİNE GARANTİSİ 50 MİLYAR DOLAR’

MHP sadece yolsuzlukları önlediği zaman zaten vaatlerinin yarısı kadar paranın ortaya çıkacağını söyleyen Ayhan, “17-25 Aralık pisliğini temizlediği zaman işçilere ödenecek para net bir şekilde ortaya çıkacak. Havuzculara verilen Hazine garantisi, belli sayıdaki proje için 50 milyar dolar, bu 135 milyar TL ediyor. MHP’nin bütün vaatleri toplam 71,9 milyar TL. Bunların sadece dokuz kişiye verdiğinin neredeyse yarısı. Bunlar bir firmaya, bir imar değişikliğiyle 850 lira çıkarıyorlar. Milli iradeyi yolsuzluğa kılıf yapıyorlar.” diye konuştu.

'DENİZLİ’DE BİR İMAR DEĞİŞİKLİĞİYLE BİR FİRMAYA 580 MİLYON LİRA PROJE BEDELİ ORTAYA ÇIKTI'

Vaatlerine Denizli’den örnek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “Bizde kabaca 180 bin işçi var. Bunlara bizim aylık vereceğimiz fark 400 lira. 400 lirayı 12 lirayla çarparsan, adam başı 4 bin 800 lira ediyor. 180 bini 4 bin 800’le çarptığınız zaman 864 milyon lira ediyor bir yılda. Denizli’de imar planı değişikliğiyle sadece Simpaş’ın oradaki proje bedeli 580 milyon lira. Bu proje bedeli, daha satış bedeli değil. Zaten AKP, '100 lira da ben vereceğim.' diyor. AKP’nin ayda vereceği 100 lira, 216 milyon lira ediyor. Bunu 864 milyon liradan, yani MHP’nin önerisinden çıkardığınız zaman Denizli’de AKP’nin imar değişikliğiyle yaptığı proje bedelinin altına düşmüş oluyor. Buna Göveçlik’te yapılan imar değişikliği dahil değil.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim