Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, genel seçimde trafolara farelerin dahi girmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Öztürk, "Bu sefer haramilere sahayı daraltacağız. Trafolara dikkatle bakıyoruz. Kedileri bırakın, farenin bile girmemesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Lale Salonu’nda, genel seçimde görev yapacak sandık görevlilerine yönelik "Seçim Hileleri ve Sandık Güvenliği" konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıdan önce gazetecilere açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, seçim sath-ı mailine girdikleri andan itibaren en önemli günün, oy kullanılan gün olduğunu söyledi: “Bütün yıl boyunca emeğinizi ve alınterinizi sandığa atıyorsunuz. O sandıktan çıkacak neticeye göre hesap görülüyor. Bizde de işin en önemli ve en dikkatli olunması gereken yeri sandık. Bütün oyunlar ve hileler sandıktan itibaren başlıyor. Öncelikle neler yapabiliriz? İrademiz dışında uzanabilecek art niyetli elleri nasıl önleriz? Bunun çalışması içerisindeyiz. Bütün Türkiye genelinde sandık kurulu üyelerimizi, sandıklarda görevlendireceğimiz müşahitlerimizi eğitime tâbi tuttuk. Bu dönem, her ilde seçim günü veya öncesinde seçim hukukundan kaynaklanacak sorunları çözmesi için her ilden bir kişiyi, bazı illerden birkaç kişiyi eğitime tâbi tuttuk. Daha sonra hukukçulardan oluşan 30 kişilik heyeti eğitime tâbi tuttuk. Bu arkadaşlarımızı Türkiye geneline dağıttık. Seçimde yapılabilecek hilelerin hepsini öğretmeye çalışıyoruz.”

'HÜKÜMETİN LÜGATINDA DEMOKRASİ YOK'

Hükümetin gözünü kararttığını iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “Hükümetin lügatında demokrasi yok. İnsan hakları yok. Özgürlükler yok. Yok oğlu yok. Tepeden tırnağa bütün kanunları hiçe sayıyorlar. Cumhurbaşkanı, kanun çiğniyor. Cumhurbaşkanı, Anayasa’yı çiğniyor. Aşağıdakiler de, ‘Cumhurbaşkanı eğer Anayasa’yı çiğniyorsa biz niye kanunlara riayet edelim?’ anlayışı içine giriyorlar. Biz de bu endişeyle arkadaşlarımızı eğitiyoruz. Bu seçimin kazasız belasız geçmesi hususunda uyarılarda bulunuyoruz. Öncelikle insandan kaynaklanan hataları engelleyelim. Bunun ötesinde teknolojiyi kullanarak birtakım haksızlıklara sebebiyet vereceklerse onun da peşindeyiz. Bu sefer haramilere sahayı daraltacağız.” diye konuştu.

'HIRSIZIN NASIL BİR HİLE KULLANCAĞINI BİLEMEZSİNİZ'

Oktay Öztürk, şöyle devam etti: “Bütün illerde arkadaşlarımıza talimat verdik. Bizimle beraber seçimin bir gün öncesi ve üç gün sonrası gezebilecek arkadaşlarımıza, hukuki yardım talebinde yardımcı olacağız. Herhangi bir sayı vermiyoruz, ne kadar gönüllü varsa. Muhalefet partileri de işbirliği içerisinde seçim hilelerinin önüne geçmek için çaba harcarsa bu seçimi en az hatayla geçireceğimize inanıyorum. Bu sefer demokrasi galip gelsin. Turnike diye bir sistem yapıyorlar. Hırsıza beyler borçlu. Hırsızın nasıl bir hile kullanacağını bilemezsiniz. Eğer hırsızlığa karar vermişse hangi hileyi ortaya koyacağını tahlil etmek mümkün değil. Bizim bu noktada yapabileceğimiz tek şey, arkadaşlarımızdan azami derecede dikkatli olmalarını istemek. Her şeyi anlatıyoruz. Yine de diyoruz ki hırsızın sağı solu belli olmaz. Bizim aklımıza gelmeyen bir yolu da takip edebilirler. Bu sebeple bütün dikkatimizi vermeliyiz. Dışarıdan mühür basılmış bir oy pusulasıyla içeri giriliyor, bu zarfa atılıyor. Kendisine verilen oy pusulasını, dışarıda bekleyene veriyor. AKP bugüne kadar bunu ziyadesiyle yapmış diyorlar. Bugüne kadar birçok hırsızlık cereyan etti, biz ancak ortaya çıkınca yapıldığını gördük. Bu sefer nasıl bir metot uygulayacaklar bilmiyorum ama bildiğimiz tek şey var, rahat durmayacaklar, çünkü alışmışlar. Alınteriyle bir şeye ihtiva etmemeye alışmışlar. Türkiye genelinde 162 bin sandıkta sandık kurulu üyemiz var. Müşahitlerimizle beraber 573 bin görevlimiz var. Manisa’da da 3 bin 400 görevli var.”

Editör: TE Bilisim