Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “TBMM’de bir araştırma komisyonu kurularak geniş çapta dinleme ve gözetleme suçlarının üzerine gidilmeli ve Türkiye’nin bağrı böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmelidir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısı ile 2012 yılı değerlendirmesini yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin 2012’de geriye gittiğini, hezimete uğradığını ve skandallarla sarsıldığını söyledi. Otoriter arzular, tek adamlığa duyulan özlem ve demokrasiye muhalif tavırların bu yıl içinde eşikleri aştığını belirten Bahçeli, “Gündeme getirilen başkanlık sistemi, kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu, federasyon modelinin ön hazırlıkları olarak bu yıla mühür vurmuştur. PKK’ya af çağrıları, İmralı canisini temize çıkarma sinsilikleri, militanları aklama düzenekleri, terörle müzakere kararlılıkları, dağa çıkmayı meşrulaştırma hezeyanları ve teröristlerle kucaklaşmalar bu yıl da sürmüştür.” diye ifade etti.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunması ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Hangi ülke olursa olsun bir başbakanın dinlenmesinin bir skandal ve kara mizah olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ancak Başbakan Erdoğan’ın dinlenmesinin şimdi gündeme getirilmesi ve dikkatlerin buraya odaklandırılması üzerinde hassasiyet ile durulması gereken bir durumdur. Bu olağan dışı gelişmenin zamanlaması, yeni bir kurgunun, yeni bir planın ve gizemle örülmüş yeni bir komplonun devrede olduğunu göstermektedir. Başbakan Erdoğan madem dinlenmiştir, madem karanlık niyetler çalışma ofisine, özeline ve dibine kadar nüfuz etmiştir, o halde bunu neden şimdi gündeme getirme gereği duymuştur?” diye sordu.

Başbakan’ın dinlenmesinin, milli güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Kim ya da kimler hangi amaçla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı dinlemiş ve hakkında bilgi toplamıştır? Yoksa gündem belirlemenin başbakan olmak için şart olduğunun düşünülmesi yeni bir gündem mimarisini mi gerektirmiştir? Başbakan Erdoğan’ın yanına kadar sokulmuş, başucuna kadar girebilmiş, odasında bulunma yetki ve iznini alabilmiş kişi ya da oluşumların ellerinde ne tür bilgi ve ses kayıtlarının olduğu muammadır. Bize göre, Türkiye açık bir tehdidin ve çok yönlü bir kuşatmanın altındadır. Başbakan Erdoğan’ın dinlendiğine dair iddiaları, Adalet Bakanının 'ben de dinlendim' sözleri bir şeyleri kapatmaya veya tevil etmeye çalışmanın telaşı ve ön alması olarak da yorumlanmalıdır. Yürüyen bazı darbe davalarında gizli dinlemelerle elde edilen bilgilerin kullanılması ve hukuki neticelere etki yapması bu sayede normal karşılanacaktır. Anayasa Mahkemesi’nin, hukuka uygun olmayan dinlemelerin delil sayılamayacağıyla ilgili kararının nasıl sonuç doğuracağı ise yakın zamanda net olarak anlaşılacaktır. Diğer taraftan, bölgesel gelişmeler vahim bir merhaleye gelmiştir. Kürdistan’ın kurulmasıyla ilgili her gün bir temas ve hazırlık olduğu yazılıp, çizilmektedir. Nitekim bu doğrultuda Türkiye, ya yabancı istihbarat örgütleri tarafından bölgesel dizayn amacıyla meşgul edilmekte ve tartışmalara gömülmek istenmektedir. Ya da Başbakan’ın izah edemeyeceği ilişkileri, açıklayamayacağı sözleri ve milli varlığımıza aykırı karar ve hareketleri vardır. ‘Böceği devam ettirmeyelim’ açıklaması aslında sakladığı, örtmeye çalıştığı bir şeylerin varlığına delalettir. Telekulak çeteleri, derin gırtlak şebekeleri, röntgenci örgütler her tarafa sıçramış ve yerleşmiştir. Türkiye dinlenmekte, sokaklar izlenmekte, özel hayatlar saldırıya uğramakta ve insanımız fişlenmektedir. Bunun adı tam anlamıyla korku imparatorluğu, ortaçağ rejimi ve gestapo sistemidir. Mucidi AKP, tetikçisi yerli ve yabancı yandaşlar, propagandistleri bazı medya ve sivil toplum örgütlerinde yer tutmuş kararmış vicdanlardır. Bu itibarla Başbakan’ın dinlenmesi doğal ve malum bir akıbettir. Bu yolu kendisi açmış, bu mecranın kapısını bizzat kendisi aralamıştır."

“BAŞBAKAN, PARTİMİZE KASET TUZAKLARI KURULURKEN SUSPUS HALDE HİÇ RENK VERMEMİŞTİR”

Başbakan Erdoğan’a yüklenen Bahçeli, “Genelkurmay başkanları dinlenirken rahatsız olmamıştır. İnternette çarşaf çarşaf yayımlanan konuşmalardan hicap duymamıştır. Mahkemelerdeki beyanların sızdırılmasından, tanık ve sanık ifadelerinin deşifre edilmesinden gocunmamıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanlığı yapan bir şahsiyetin özel hayatı ahlaksızca didiklenirken hiç müdahalede bulunmamış, aksine bunu siyasi malzeme yapmıştır. Ve partimize kaset tuzakları kurulurken, parti binamızın etrafında siyah camlı dinleme araçları gezerken suspus halde hiç renk vermemiştir. Siyasete şekil vermek, siyasete istikamet çizmek, partilerin ahlaksızca itibarsızlaştırılmasına sessiz durmak, aynı zamanda darbe vurulmasına ve buhrana sürüklenmesine ön ayak olmak ara rejim yönetimlerinin bile aklına gelmeyen kepazelik ve çirkefliktir.” dedi.

“TBMM’DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI"

Dinlemelerle ilgili Meclis çatısı altında bir komisyon kurulmasını öneren Bahçeli, “TBMM’de bir araştırma komisyonu kurularak geniş çapta dinleme ve gözetleme suçlarının üzerine gidilmeli ve Türkiye’nin bağrı böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmelidir. Başbakan’ın, istifini bozmaması ve bu çağrımıza kulağını tıkması halinde kendisi ve hükümeti hakkındaki şüphelerimiz gerçeğe dönüşecek, böcek çiftliğinin AKP eliyle kurulduğu ne kadar inkar edilse de ortaya çıkacaktır. Yıllar içinde, her defasında çetelerle mücadele ettiklerini ve bunları bitirdiklerini duyuran Başbakan, aslına bakarsanız organize suç teşekküllerinin bir adım ötesinde olduğunu ya görememiş ya da onların bir uzvu olmuştur.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin kendi derinliğini oluşturduğunu söyleyen Bahçeli, “Şu kadarını ifade etmeliyim ki AKP beslemeli haşereler mutasyona uğramış, üreyerek başına buyruk hareket etmiş ve bumerang gibi dönüp sahibini vurmuştur. Anlaşıldığı kadarıyla Başbakan, bugüne kadar böcekleri siyaset operasyonları için kullanırken, bazılarının kontrolden çıkıp kendisini hedef alacağını ne hikmetse öngörememiştir. Gayet tabii olarak, Başbakan Erdoğan önce çevresine bakacak, kimlerle oturup kalktığına dikkat edecek ve kendi bakanının ifadesiyle dinlenmek istemiyorsa çok konuşmayacaktır.” diye ifade etti.

Dinleme olaylarının aydınlatılması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Türkiye’nin kamburu haline gelen kanun dışı eğilimler ve mafyatik gruplar vakit geç olmadan bitirilmelidir.” dedi.



Editör: TE Bilisim