Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

Gazetecilerle yemekte buluşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merak edilen sorulara yanıt verdi.

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la erken seçim konusunda “danışıklı dövüş” yaptıkları iddiasını “biz o karakterde parti değiliz” diyerek reddetti.

‘Benim inancım Cumhur İttifakı birinci turda Cumhurbaşkanı’nı seçecek” diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmayacağım, hükümette yer almayacağım, bunları yaparsak söylediklerimizi yalamış oluruz” dedi.
Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda da “Sayın Gül’ün Sayın Erdoğan’a varıp, ‘Kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmuştum, kardeşim olarak Cumhurbaşkanı olmanı istiyorum’ demesi lazım” ifadesini kullandı.


DAVUTOĞLU’NUN AÇIKLAMASI YETMEZ’


Ahmet Davutoğlu’nun “Erdoğan’a destek” açıklamasını da değerlendiren Bahçeli, “Sayın Gül ile Ahmet Davutoğlu arasındaki bahse konu görüşme iflas etmiş demektir. Çünkü Davutoğlu ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyorum’ demişti r. Abdullah Gül’ün de benim de böyle bir adaylığım yok demesi lazım” şeklinde konuştu.


15 CHP’LİNİN İYİ PARTİ’YE GEÇMESİ


MHP lideri, 15 milletvekilinin CHP’den İYİ Parti’ye geçmesini de “proje” olarak nitelendirdi, “15 milletvekilini gönderenle kabul edenle bir proje olduğu anlaşılıyor. Seçime girme yeterliliği olan bir partinin, 15 milletvekilini geldiği yere gönderip boynu bükükler oyununa bir son vermesi gerekir” diye konuştu.


İYİ PARTİ’YE GEÇEN MHP’Lİ VEKİL


MHP lideri, İYİ Parti’ye geçen Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’in istifasını da “Beklenilen, tahmin edilen bir istifa” olarak değerlendirdi; “MHP’de milletvekili olma şansı kalmadığı için başka yerlerde mi arıyor acaba?” dedi.


(Kaynak: Sözcü)

Editör: TE Bilisim