Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı. Gazetecilerin ve Devlet Bahçeli'nin gündeminde çözüm süreci ve Abdullah Öcalan'ın idamı vardı.

        12 Ocak 2000 tarihli mutabakat metni belgesinde, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz'la birlikte imzasının bulunmasının sorulması üzerine Devlet Bahçeli, "İmzamın arkasındayım." açıklamasında bulundu. Bahçeli şöyle devam etti: "Üçüncü metni yani rahmetli Bülent Ecevit'in, Mesut Yılmaz'ın ve benim altında imzam bulunan metne ben sadığım. Hala da o imzanın arkasındayım. O metnin üçüncü paragrafında 'PKK terörünün eylemlerine devam etmesi halinde her türlü işlemin yapılacağı, dosyanın da TBMM'ye gönderileceği' hükmü vardır. Bizden sonra iktidar olan ve tek başına iktidar olan, Meclis'te büyük çoğunluğu bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkalarına iftira edeceği yerde o metnin gereği olarak Meclis'teki çoğunluğu ile Abdullah Öcalan'ın dosyasını Meclis'e getirmiş olsaydı idam gerçekleşirdi." şeklinde konuştu.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir gazetecinin "O dönemde koalisyon hükümetinin içerisinde yer aldınız. Bugün tek başınıza iktidar olsanız nasıl bir yöntem uygularsınız?" sorusuna şu cevabı verdi: "Buradaki sözümün özü şudur; Türkiye'de PKK teröründen eser kalmayacak tarzda mücadelenin sürdürülmesi meselesidir. İster koalisyonda olalım, ister tek başımıza iktidar olalım, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'yi bu baş ağrısından kurtaracak ve terörün kökünü kazıyacak her türlü tedbiri almaya hem bilgisi, hem cesareti, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumları buna müsaittir"

Editör: TE Bilisim