Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP il teşkilatı, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 23 yıl önce Ermenilerce katledilen 613 kişi için Atatürk Parkı'nda anma töreni düzenlendi. İl Başkanı Yusuf Baş ve il yönetim kurulu üyeleriyle partililerin katıldığı programda, 26 Şubat 1992’de yaşanan Hocalı’da şehit edilen insanlar için İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Kur’an–Kerim tilaveti ve dualar tüm şehitlerin ruhlarına ithaf edildi. İl Başkanı Yusuf Baş, dünyanın kulağını ve vicdanını kapatarak, Hocalı soykırımını görmezlikten geldiğini söyledi. Baş, “Henüz çok yakın bir tarih olmasına rağmen, vahşetin bütün belgeleri, videoları, gazete haberleri ile canlı şahitleri hayatta olmasına rağmen görmezden gelinen Hocalı soykırımı konusunda dünya ne yazık ki hala kör, hala vicdansız.” dedi.

Arşı titreten bu vahşeti soykırım olarak kabul ettiklerini vurgulayan Baş, AK Parti hükümeti tarafından çıkartılan genelge ile dünyanın gözleri önünde yaşanan bu caniliğe soykırım demenin ve gerçeği haykırmanın önünün tıkandığını savundu. Ermeni güçlerinin 26 Şubat 1992’de Hocalı kasabasında 83 çocuk,106 kadın, 70’ten fazla yaşlı; toplam 613 kişinin şehit edildiğini açıklayan MHP İl Başkanı Baş, 487 vatandaşın ise ağır yaralandığını, bin 275 kişinin rehin alındığını, 150 insanın ise kaybolduğunu ifade etti. Baş şöyle devam etti: “Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da aynı vahşete maruz kaldığı tespit edilmiştir. Tüm bunlar soykırım değildir de nedir? Olmayan, yaşanmamış bir olayı soykırım olarak iddia eden, daha güvenli bir yaşam alanı için yer değiştirmeye soykırım diyenler, dünyanın gözleri önünde olan bu vahşete daha ne kadar sesiz kalacaktır? Asıl soykırım Hocalı’da Ermeniler tarafından Türk milletine yapılmıştır. Hocalı’da yaşananlar insanlık suçudur. Hocalı’da adalet istiyoruz. Dünyanın artık bu soykırıma gözünü kapatmamasını istiyoruz. Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyorum.”

Baş, hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Çakıroğlu ve uçak kazasında şehit düşen pilotlara da Allah’tan rahmet temenni etti. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra parkta Hocalı şehitleri anısına karanfil ve helva dağıttı.

Editör: TE Bilisim